Setari Cookie-uri

Nostradamus. Profetiile de bun augur

Nostradamus nu a prevazut doar cataclisme si razboaie. Exista numeroase profetii de bun augur. Mario Reading aduna laolalta aceste catrene mai putin cunoscute, oferindu-ne o interpretare originala si dezvaluind un Nostradamus mai optimist decat il stim noi.

Michel de Nostredame (1503-1566), astrolog si medic francez, a fost unul dintre cele mai controversate personaje ale secolului al XVI-lea. S-a bucurat de celebritate si recunoastere inca din timpul vietii, in special datorita tratamentelor ingenioase aplicate victimelor ciumei din 1546-1547. Caterina de Medici l-a invitat la curtea sa ca astrolog si in 1560 a fost numit doctorul lui Carol al X-lea.

A inceput sa emita profetii in 1547, iar in 1555 au fost publicate intr-o carte numita Centuriile. Profetiile sunt scrise in catrene rimate, folosind un stil criptic care combina franceza, latina, spaniola si limba ebraica. Niciodata intelese pe deplin, previziunile lui inca mai suscita curiozitatea, continuand sa vada lumina tiparului. nostradamus

Vizionare placuta


Kudika
7 Februarie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.