Setari Cookie-uri

Iubirea la timpul prezent. Pasi catre constienta relatiei de cuplu

Exista doua motive fundamentale pentru care oamenii ajung sa se casatoreasca.

Nume carte: Iubirea la timpul prezent. Pasi catre constienta relatiei de cuplu

Autori: Morrie Shechtman, Arleah Shechtman

Data aparitiei: Iunie 2012

Pret: 17,55 lei

Carte disponibila pe Elefant.ro

O carte fundamentala pentru toti aceia care sunt pe calea iubirii constiente si in acelasi timp a explorarii de sine. In mod aparent paradoxal, relatia cu sine articuleaza de fapt modul in care se aseaza iubirea cu celalalt. Este o carte despre Constienta in relatie. A fi constient inseamna a iesi din rolurile vechi, a nu ramane incremenit in trecut si in clisee. Relatia este o fiinta vie, si pentru a ramane vie este nevoie de Prezenta. Iubire constienta la timpul Prezent.

Exista doua motive fundamentale pentru care oamenii ajung sa se casatoreasca. Cel mai obisnuit si mai evident este acela ca recunoastem in celalalt sufletul pereche, ranit. Este o asociere de roluri complementare pe care ni le asumam. Vechi modele afective si psihologice, mostenite din familie si transgenerational, care ne insotesc inconstient si ale caror drame tindem sa le reproducem in viata noastra pana cand devenim constienti de ele. Relatiile construite pe aceasta baza sunt dificile si dureroase.

Citește și:

Al doilea motiv, mai discret, nerostit, dar foate prezent, este o baza de valori comuna. Cu cat central de greutate al relatiei basculeaza mai mult catre platform de valori comune, cu atat rejucarea dramelor familiale mostenite tinde sa-si diminueze impactul distructiv asupra cuplului.

Autorii demonteaza miturile car stau la baza institutiei occidentale a cuplului, aratand cu claritate cum majoritatea dintre noi, inconstienti si rataciti in trecut, folosim vechile modele ca pe niste arme, incercand sa obtinem prin vechile cai si roluri ceea ce n-am obtinut in trecut. Aceasta in loc sa revenim mereu in momentul Prezent, regasind baza comuna de valori fundamentale care ne uneste. O carte deci, despre iubire constienta, despre Prezenta, despre renuntarea la roluri.

Comanda cartea online de pe Elefant.ro

Vizionare placuta


Kudika
26 Octombrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.