Setari Cookie-uri

Carti de citit pe plaja: Zeii pedepselor ceresti

Inainte de atacul de la Pearl Harbor, viata lui Yoshi Kobayashi se derula netulburata in Tokyo. Adolescenta isi impartea timpul intre familie si scoala, in vreme ce razboiul era o realitate indepartata.

Produs publicat in 2015 la Humanitas Fiction si disponibil pe Elefant.ro
Autor: Jennifer Cody Epstein
Pret: 28,56 lei

Prezentare

Inainte de atacul de la Pearl Harbor, viata lui Yoshi Kobayashi se derula netulburata in Tokyo. Adolescenta isi impartea timpul intre familie si scoala, in vreme ce razboiul era o realitate indepartata. Japonia triumfase in Manciuria, Imperiul era ocrotit de zei. Insa conflictul cu America schimba totul.

Existenta lui Yoshi este jalonata acum de alarme aeriene, de bombardamente, de rugaciuni disperate.

Vechile prietenii se destrama, iar lumea in care a crescut tanara piere pentru totdeauna. O maturizare cu atat mai dureroasa cu cat Yoshi intelege ca invingatorii si invinsii sunt in egala masura vinovati. Si in egala masura victime, dupa cum o dovedesc povestea lui Cameron Richards, pilotul doborat in 1942, destinul paradoxal al lui Anton Reynolds, arhitectul american stabilit inainte de razboi in Tokyo si indragostit de cosmopolita Hana Kobayashi, si experientele lui Billy, fiul lui Anton, soldat in fortele de ocupatie.

Citește și:

Foto prima pagina: femeie citind, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
29 Iulie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.