Setari Cookie-uri

Advertorial Top 10 destinatii unde sa sarbatoresti Halloween-ul

Halloween-ul sau "Ziua tuturor sfintilor", se sarbatoreste in fiecare an pe 31 octombrie si, de-a lungul timpului, a fost adoptata de tot mai multe tari.

Advertorial

Conform legendei, oamenii isi decoreaza casele in mod infricosator, se costumeaza si lasa mancare la intrarea in case pentru a tine departe spiritele rele.

Chiar daca cei mici sunt cei care se bucura cel mai mult de costume, deghizari si profita de ocazie pentru a se infrupta nestingheriti din dulciuri, si adultii au sansa de a experimenta sarbatoarea de Halloween in locuri cu adevarat inspaimantatoare.

Iata care sunt cele mai interesante destinatii pentru o vacanta de Halloween (last minute hotel per Hotelscan)

1. Mexic - festivalul ‘’Ziua celor morti’’ are loc aici la doua zile dupa Halloween si este una dintre destinatiile preferate ale iubitorilor de aventuri precum in filmele de groaza, in perioada acestei sarbatori. Vei putea petrece pana la rasaritul soarelui, alaturi de oameni care danseaza, insa nu pe ringul de dans asa cum te-ai fi asteptat, ci... in cimitire.

2. New York ofera in fiecare an un spectacol deosebit prin organizarea unei petreceri tematice in Greenwich Village - aici vei putea admira cele mai reusite costume de Halloween, precum si o parada de papusi gigant, in spiritul sarbatorii.

3. Praga este caracterizata in general de un aer gotic si misterios, indeosebi pe stradutele inguste ale cartierului vechi al orasului. O plimbare pe Charles Bridge odata cu lasarea cetei sau o vizita la Muzeul Torturii te vor introduce cu siguranta in atmosfera de Halloween.

4. Paris, supranumit ‘’Orasul luminilor’’ sau ‘’Orasul iubirii’’, adaposteste unele dintre cele mai infricosatoare locuri din lume precum cimitire despre care se spune ca ar fi bantuite sau catacombe.

5. Noptile incetosate si reci de octombrie fac din Londra un alt loc ideal in care sa pornesti la vanatoare de fantome. Vei gasi aici numeroase muzee care organizeaza petreceri tematice si pachete special create pentru Halloween ce includ vizite la Tower of London, London Dungeons si alte locuri cu iz de spaima.

6. In New Orleans, USA se organizeaza Balul Vampirilor, un eveniment a carui gazda este legendarul Father Sebastiaan, un expert in legendelor vampirilor. Cu siguranta o petrecere la care merita sa mergi!

7. Un alt ''festival al celor morti'' are loc in Salem, USA, oras recunoscut pentru vanatoarea vrajitoarelor, de aici plecand si numele celei mai importante petreceri din cadrul festivalului, Balul Vrajitoarelor.

8. Daca va aflati in Asia in aceasta perioada, Hong Kong este capitala asiatica a petrecerilor cu tematica de groaza. Aici are loc Festivalul Fantomelor Infometate (‘’Festival of the Hungry Ghosts’’). Traditia locala este aceea de a oferi cadouri spiritelor celor morti pentru a le tine cat mai departe.

9. Cea mai autentica petrecere de Halloween se intampla chiar in Romania, la celebrul Castel Bran, casa contelui Dracula. Aici are loc in fiecare an o petrecere exclusivista la care pot participa doar 100 persoane, cu preturi pornind de la 3700 euro pana la 10 000 euro pentru pachetele premium.

10. Daca insa anul acesta Halloween te-a prins nepregatit de vacanta, improvizeaza un costum trasnit, infricosator sau caraghios, aduna-ti prietenii si uniti-va fortele pentru a tine spiritele rele departe si spiritul distractiei aproape!


Kudika
30 Octombrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.