Setari Cookie-uri

Unde fugim de acasa: Top 10 destinatii pe care romanii le-au ales pentru vara lui 2016

Iata ce destinatii extraordinare se afla in topul preferintelor pentru vara 2016!

Atunci cand soarele da semne ca vine vara sau cand se apropie sezonul cireselor, e imposibil sa nu iti zboare gandul catre locurile pe care ai vrea sa le descoperi sau, de ce nu, sa le regasesti departe de casa. Planurile pentru vacanta de vara raman, poate, unele dintre cele mai asteptate momente ale anului iar romanii au cautat din timp destinatiile. In topul preferintelor se afla Barcelona, Londra, Paris si Roma, conform specialistilor momondo.ro, motorul independent de cautare a ofertelor de travel.

Traditional nu inseamna neaparat banal

destinatii de vacanta

Pentru vara lui 2016, cautarile romanilor s-au indreptat in principal catre aceleasi destinatii de vacanta ca in anul precedent. Fie ca vorbim de plajele insorite de la Marea Mediterana, de arhitectura lui Gaudí sau de intensitatea cu care strazile orasului vibreaza zi si noapte, Barcelona este destinatia aflata pe prima pozitie in topul preferintelor. Asa cum arata numarul de cautari inregistrate din Romania, interesul pentru Barcelona a crescut cu +73% fata de vara lui 2015.

Citește și:

Pe cea de-a doua pozitie se afla Londra cu o crestere efectiva a cererii de +81%, comparativ cu 2015. Zilele innorate din Regatul Unit par sa nu-i influenteze pe calatorii independenti sau sa le alunge placerea de a servi din mic-dejunul englezesc ori din experientele culturale ascunse in galeriile si muzeele centrale.

destinatii de vacanta

Pe urmatoarele doua pozitii se claseaza Paris si Roma, pastrandu-si aceleasi locuri in topul preferintelor romanilor ca anul trecut. Cu o crestere de +88% anul acesta in cautari, „orasul luminilor”, Paris, cucereste prin arhitectura, cultura, parcuri si gradini, prin je ne sais quoi-ul servit in restaurantele si cafenelele de la bulevard, alaturi de o cafea si un croissant. Toate drumurile duc la Roma si in vara lui 2016 ca in vara anului precedent, insa cu o crestere in cautari de +89%.

destinatii de vacanta

Si, totusi, ce s-a schimbat in 2016 fata de 2015

Citește și:

Daca in vara lui 2015 capitala Spaniei se clasa pe pozitia a cincea in cautari, anul acesta ii cedeaza locul capitalei Portugaliei, Lisabona, pentru care s-au inregistrat peste +130% cautari comparativ cu anul precedent. Asadar, Madrid este pe locul sase in topul cautarilor, fiind urmat de Valencia, unul dintre cele mai importante centre economice ale Spaniei, cu o crestere de +90% fata de vara anului trecut.

destinatii de vacanta

Pentru romanii care vor sa faca un pas dincolo de continentul european, coasta de vest a Africii, in special Tenerife, sau cel mai mare oras din Statele Unite ale Americii, New York, sunt atractiile secundare ale acestui sezon.

Desi este pe ultima pozitie in Top 10 anul acesta, Milano a inregistrat cea mai mare crestere a cererii (+217%), urcand sase pozitii, fata de vara lui 2015.

Destinatiile exotice, mai putin populare

Citește și:

Vacantele, concediile sau escapadele in Ibiza, Miami, Dubai ori Antalya se afla printre ultimele locuri in cautarile romanilor. Atat pentru vara lui 2016, cat si pentru aceeasi perioada a anului 2015, aceste destinatii exotice s-au numarat printre orasele mai putin populare, identificate pe site-ul momondo.ro.

„Am remarcat o constanta in ceea ce priveste primele patru cele mai cautate destinatii pentru vara. Atat in 2015, cat si in 2016, preferintele romanilor s-au indreptat catre destinatiile traditionale, precum Barcelona sau Londra. Aceste destinatii le asigura o plaja mai larga de zboruri low-cost, spre deosebire de cele exotice. Totodata, daca luam in calcul faptul ca am inregistrat cresteri semnificative in cautari pentru aceste destinatii la un interval de doar un an - chiar si cu +200% cum este cazul orasului Milano – credem ca se datoreaza mai multor factori, atat economici, cat si culturali. Fara doar si poate cresterea salariului minim este unul dintre factorii economici care nu trebuie neglijati, insa credem ca un aspect esential este preocuparea romanilor fata de planificarea unei vacante ideale. Aceasta inseamna servicii de inalta calitate, diversitate, similaritati culturale dar, in acelasi timp, particularitati vizuale. Un raport calitate-pret care sa isi spuna cuvantul, care sa le ofere o experienta intru totul unica”, declara Mircea Giurca, Online Marketing Manager momondo Romania.

Citește și:

Trendurile de travel pentru vara lui 2016 au la baza datele inregistrate de site-ul momondo.ro. Pentru aceasta perioada au existat peste 335.000 de cautari din Romania, aproape dublu fata de 2015.

Vizionare placuta


Kudika
23 Mai 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.