Setari Cookie-uri

Pablo Neruda: Marturisesc ca am trait

Marturisesc ca am trait este un volum complex, al intrebarilor si raspunsurilor despre sine, o radiografie a unei vieti si a unei epoci tumultuoase.

Produs publicat in 2010 de Vellant si disponibil pe Elefant.ro
Autor: Pablo Neruda
Pret: 31,15 lei

Prezentare

Volumul Marturisesc ca am trait este unul de memorii, amintirile scrise in aceasta carte strabatand intreaga existenta a poetului chilian Pablo Neruda.

Acesta isi rememoreaza viata, incepand cu copilaria si adolescenta petrecute intr-un orasel feroviar, studentia din Santiago de Chile si primele articole militante, tineretea traita in locuri exotice si indepartate, fiind numit de foarte tanar consul in regiuni precum Rangoon, Ceylon, Singapore etc., activitatea poetica intensa si multiplele prietenii stranse cu mari creatori ai secolului XX: Federico Garcia Lorca, Pablo Picasso, Rafael Alberti, Diego Rivera, Paul Eluard, Luis Aragon etc. Sunt evocate atat clipele fericite - editarea primei carti, castigarea Premiului Nobel -, cat si episoadele dramatice precum Razboiul Civil din Spania sau cel de-al Doilea Razboi Mondial, perioadele dictaturii chiliene din cauza carora poetul a fost nevoit sa se ascunda si sa fuga din tara, moartea tragica a lui Salvador Allende.

Citește și:

Marturisesc ca am trait este un volum complex, al intrebarilor si raspunsurilor despre sine, o radiografie a unei vieti si a unei epoci tumultuoase.

Vizionare placuta


Kudika
28 Iulie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.