Setari Cookie-uri

In weekend e Marele Picnic cinematografic la Gradina Botanica Bucuresti

Cum arata evadarea cu filme din mijlocul orasului.

ShortsUP prezinta Marele Picnic cinematografic aflat la a 3-a editie, evenimentul care aduce cinefilii pe pajistea Gradinii Botanice Bucuresti, pentru doua seri cu proiectii de film scurt, muzica jazz, video-mapping si ateliere pentru antrenarea imaginatiei. In miez de vara, cand orasul tanjeste dupa evadare, Gradina Botanica se transforma in cea mai accesibila destinatie de vacanta. VIDEO.

Programul Marelui Picnic cinematografic se intinde, vineri si sambata, intre orele 18.00 si ora 23.30, iar filmele scurte vor rula in fiecare seara dupa apus de soare, incepand cu ora 21.30. Evenimentul va fi deschis in seara de vineri de concertul JazzyBIT, una dintre cele mai fresh prezente pe scena muzicala romaneasca, trio format din Teodor Pop (pian, claviaturi), Mihai Moldoveanu (bas) si Szabó Csongor-Zsolt (tobe), ce va combina vibratiile jazz si funk pe pajistea gradinii.

Despre prieteniile si iubirile care rup monotonia zilelor seci de vara, dar si despre marile aventuri care schimba vieti, vor povesti scurtmetrajele proiectate pe cele doua ecrane din cinematograful verde. Vineri, zambetele sunt asigurate de filmul Tarmul (r. Terry George, Marea Britanie, 2011), fictiunea care a castigat premiul Oscar pentru scurtmetraj in 2012. Stransa relatie a doi prieteni e intrerupta brusc de nelinistile din Irlanda de Nord. Cum arata reintalnirea lor, dupa 25 de ani? Tot in programul de vineri se strecoara o calatorie in Cairo, unde un cuplu trece printr-un test de foc. Scurtmetrajul La cafea (r. Ritesh Batra, Egipt, 2011) a primit mentiunea speciala a juriului de la Tribeca.

Citește și:

Caruselul emotiilor va fi completat sambata cu o portie de ras, din comedia Dictatorul (r. Andreas Henn, Germania, 2013), selectata in peste 13 festivaluri internationale si distinsa cu premiul publicului la Palm Springs International ShortFest si Aspen Shortsfest. In Iugoslavia anilor 1942, in plin razboi, Nicola, un proiectionist sarb, decide sa renunte la armele clasice de lupta in favoarea unora neconventionale, ca rolele de film dintr-un cinematograf. Mai multe despre filmele din program.

Pe parcursul celor doua seri de evadare, cei prezenti la Marele Picnic vor putea descoperi cele 10.000 de plante erbacee, lemnoase, exotice sau tropicale ale Gradinii Botanice in cadrul tururilor ghidate realizate de asociatia Team Work.

O instalatie multimedia, activata cu senzori tactili si sonori, va invita spectatorii intr-un tur neconventional al spatiilor verzi din Bucuresti, imbinand elemente traditionale si new media intr-o experienta interactiva unica. Copacii din Gradina Botanica vor fi martorii unui spectacol de video-mapping inedit ce va pregati terenul pentru proiectia filmelor, in fiecare seara, de la 21.00 la 21.30.

Citește și:

Pe lista de extra-activitati ce completeaza programul de filme la Marele Picnic ShortsUP se regasesc si sesiuni de echilibristica pe slackline, zona de relaxare cu hamace dar si un food-court cu mancaruri si bauturilor speciale printre care burgeri gourmet, pizza, cafea de specialitate, bere, limonada, specialitati turcesti si prosecco.

Pentru a ocupa un loc confortabil pe iarba, cinefilii sunt sfatuiti sa vina inarmati cu paturi, ca la un adevarat picnic cinematografic. Biletele la Marele Picnic pot fi achizitionate in avans prin Eventbook, MyTicket si Eventim la pretul de 25 de lei/ seara si 35 lei/abonament, dar si la fata locului la pretul de 30 de lei/ seara sau 40 lei/abonament, in limita locurilor disponibile.

Marele Picnic este un proiect inclus in programul ”Bucuresti, Orasul In-Vizibil”, realizat cu sprijinul Arcub si Primaria Municipiului Bucuresti. Fotografii de la editia precedenta Marele Picnic ShortsUP pot fi regasite aici.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Iulie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.