Setari Cookie-uri

Teama de zbor

Inainte de Hannah din Girls, Anastasia Steele din Cincizeci de umbre ale lui Grey si Carrie Bradshaw din Sex and the City, a fost Isadora Wing, protagonista directa si lipsita de inhibitii a romanului revolutionar semnat de Erica Jong.

Produs publicat in 2016 de Trei si disponibil pe Elefant.ro
Autor: Erica Jong
Pret: 28,08 lei

teama de zbor

PREZENTARE

Publicat pentru prima data in 1973, Teama de zbor a facut valva in Statele Unite, alimentand fantezii, starnind dezbateri despre femei si sexualitate si adaugand limbii engleze o expresie memorabila: zipless fuck.

"Aceasta carte va face istorie… datorita ei, femeile scriitoare isi vor gasi propria voce si ne vor oferi saga uimitoare despre sex, viata, aventura si bucuria de a trai." - Henry Miller

"Teama de zbor, primul si cel mai cunoscut roman al Ericai Jong a rasturnat complet toate prejudecatile despre femei, casnicie si sexualitate, inregistrand vanzari de peste 27 de milioane de exemplare si fiind tradus in peste 40 de limbi. E mult mai mult decat o carte scrisa de o femeie: e un Ulise modern, cu un Bloom feminine care ezita si se poticneste, dar care supravietuieste." - Wall Street Journal

Citește și:

In Isadora Wing, alter-ego-ul sau fictional, Erica Jong a intruchipat fiecare femeie – dar nu asa cum aparea ea in viata publica din anii ’70, ci asa cum o defineste imaginatia feminina. Nu problema sexualitatii in sine a facut-o pe Erica Jong una dintre vocile literare de referinta din intreaga lume, ci faptul ca a ironizat cu subtilitate stereotipiile, ajungand sa vorbeasca fatis si necosmetizat – dar fara sa dea dovada nici de voyeurism, nici de puritanism – despre intimitatea cea mai profunda. A devenit astfel una dintre promotoarele revolutiei sexuale si un icon pentru milioane de femei, castigand totodata admiratia unor nume importante din literatura, cum ar fi John Updike, Henry Miller, Anthony Burgess sau Jennifer Weiner.

In cei 43 de ani de la aparitia romanului Teama de zbor, Erica Jong a publicat peste 25 de carti, traduse in 43 de limbi, cuprinzand noua opere de fictiune (bestsellerul New York Times Fear of Fifty: A Midlife Memoir fiind una dintre ele), precum si cateva de non-fictiune, foarte apreciate, printre care: What Do Women Want, Seducing the Demon: Writing for My Life, o antologie despre sex numita Sugar in My Bowl:Real Women Write About Real Sex, editata de ea insasi, si, in 2012, un Kindle Single, A Letter to the President, care analizeaza cu indrazneala problemele cu care se confrunta astazi femeile din Statele Unite ale Americii.

Citește și:

De asemenea, Erica Jong este autoarea a sapte volume de poezie premiate. Cel mai recent, Love Comes First, a aparut in 2009.

Erica Jong a castigat numeroase premii nationale si internationale pentru poezie si fictiune. Printre acestea se numara Premiul Fernanda Pivano si Premiul Sigmund Freud in Italia, Premiul Deauville in Franta si Premiul Natiunilor Unite pentru excelenta in literatura.

Vizionare placuta


Kudika
23 August 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.