Setari Cookie-uri

Rachel se marita

A impartit laurii pentru Brokeback Mountain cu Michelle Williams, Jake Gyllenhaal si regretatul Heath Ledger, a trait infernul modei langa Meryl Streep in Diavolul de imbraca de la Prada, a intrat in pielea lui Jane Austen in Becoming Jane, s-a aliat cu Steve Carell in misiunea Get Smart, iar acum ne surprinde in rolul profund si impresionant care i-a si adus nominalizari la Oscar si la Globul de Aur: Anne Hathaway, acum pe DVD in Rachel Getting Married / Rachel se marita, cel mai bun film al anului (David Edelstein, New York Magazine).

A impartit laurii pentru “Brokeback Mountain” cu Michelle Williams, Jake Gyllenhaal si regretatul Heath Ledger, a trait “infernul” modei langa Meryl Streep in “Diavolul de imbraca de la Prada”, a intrat in pielea lui Jane Austen in “Becoming Jane”, s-a aliat cu Steve Carell in misiunea “Get Smart”, iar acum ne surprinde in rolul profund si impresionant care i-a si adus nominalizari la Oscar si la Globul de Aur: Anne Hathaway, acum pe DVD in “Rachel Getting Married” / “Rachel se marita”, “cel mai bun film al anului” (David Edelstein, New York Magazine).

Oricine a vazut filmele “Philadelphia” si “Tacerea mieilor” stie deja de cata forta dramatica este capabil regizorul Jonathan Demme. In “Rachel Getting Married” Demme reda drama lui Kym (Anne Hathaway), o tanara care incearca, dupa 9 luni intr-un centru de reabilitare pentru dependenta de alcool, sa revina timp de cateva zile la viata “normala” pentru a participa la nunta surorii sale, Rachel (Rosemarie DeWitt). Inconjurati de rude si prieteni, viitorii insuratei vor sa se asigure ca nimic nu le va umbri fericirea in ziua nuntii, iar Kym, fire brutal de sincera, risca sa fie o prezenta incomoda pentru propria familie, o alcoolica sociopata al carei potential de scandal ameninta armonia fericitului eveniment. Pe acest fundal se acumuleaza certuri, minciuni picante si chiar pumni soldati cu ochi invinetiti si, astfel, ceea ce trebuia sa fie o intrunire fericita de familie se transforma intr-o bomba cu efect imediat.

Afland ca Emma (Anisa George), prietena miresei, i-a “furat” rolul domnisoarei de onoare, Kym isi pune sora sa aleaga: ea sau Emma. Si castiga, insa discutiile pe care le isca aprind fitilul unui razboi tot mai greu de controlat chiar si de ea insasi. Nici familia nu este insa pregatita pentru reconciliere. Tatal este excesiv de protector si grijuliu, Rachel prea preocupata de propria viata pentru a-si asculta sora si atrage toata atentia cand anunta ca e insarcinata, iar mama, acum recasatorita – deja o straina. Amintirea unei tragedii care a dezbinat familia inca arde mocnit, gata sa dezlantuie oricand un lung cortegiu de reprosuri si remuscari: cu ani in urma, sub imperiul consumului de droguri, Kym a comis un accident in care fratele ei mai mic si-a pierdut viata. Amaraciunea vinovatiei este inca vie si dureroasa, iar Kym ii cade prada la fiecare amintire, mai ales cand isi vede tatal vizibil afectat de moartea micutului Ethan. Din familia pe care o formau inainte au ramas doar amintirile si o suma de indivizi care se aduna, conventional, la diverse evenimente. Dincolo insa de legaturile de sange, fiecare isi consuma in tacere propriile dureri, refuzand surd sa asculte framantarile celorlalti. Vor reusi oare sa redevina o familie?
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Martie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.