Setari Cookie-uri

Dive si divort: reteta celibatului reincalzit

Am auzit recent de un trend care merge mana-n mana cu lumea asta de cupluri in deriva. Daca tot se bate moneda pe statistici alarmante socant: jumatate din casatorii se termina-n divort cineva s-a gandit sa re-brandeze aceasta experienta nu ca pe o trauma, ci ca pe o ocazie a reinventarii personale. Sa vedem care vedete ne pot servi drept modele in noua etapa a vietii de femeie moderna: post-divort.

Am auzit recent de un trend care merge mana-n mana cu lumea asta de cupluri in deriva. Daca tot se bate moneda pe statistici alarmante – socant: jumatate din casatorii se termina-n divort – cineva s-a gandit sa re-brandeze aceasta experienta nu ca pe o trauma, ci ca pe o ocazie a reinventarii personale. Sa vedem care vedete ne pot servi drept modele in noua etapa a vietii de femeie moderna: post-divort.

Atentie! Exista un nou-venit pe rafturile de dezvoltare personala: cum sa faci din divort o celebrare a unui nou drum in viata. Ghiduri ca “This Little Piggy Got Divorced” al lui Amy Poon sau “The Divorce Party Planner” al lui Christine Gallagher ajuta femeile sa faca tranzitia de la plans in pumni la bairamuri in cinstea recapatarii statusului de celibatara. Asadar, acum prin straineturi e la moda un nou gen de petrecere a burlacelor, care implica acelasi nivel de distractie nebuna, doar ca impinsa la maxim, pentru ca exorcizarea ex-ului sa aiba efect complet.

Nu stiu cate dintre femeile celebre pe care le voi ridica in slavi mai jos au recurs la galeti de inghetata, filme siropoase si servetele dupa divort; pe de alta parte, nu stiu nici cate au luat exemplul deschizatoarelor de drumuri Poon si Gallagher, adica si-au pus lamaite cu “Just Divorced” pe parbriz, inelul de “non-logodna” pe degetul mijlociu, si “I Will Survive” sau “Hit the Road Jack” pe mobil. Dar ceva tot e clar pentru mine: daca vedetele au reusit sa treaca peste moment cu gratie (sau calcandu-l in picioare, catartic), merita sa le luam drept exemplu de tarie feminina, oricare ar fi aventura la care ne imbarcam – divort si casatorie, in egala masura!

Joi, 16 iulie, Blake Fielder-Civil si-a acuzat sotia, infama Amy Winehouse, de adulter, iar, cu marturisirea ei la dosar, un judecator i-a oferit acestuia divortul cat ai clipi din ochi. Despre femei ca ea nu voi vorbi aici. Dar, de vreme ce in 50% din cupluri cel putin unul din parteneri a fost infidel macar o data (statistica apartine terapeutei Shirley P. Glass, nu sariti cu gura la mesager!) iar cea mai comuna cauza a divortului, ghici ciuperca ce-i?, tot infidelitatea – sa luam reversul medaliei: femei faimoase care, odata incornorate, le-au venit de hac sotilor si acum se delecteaza cu titlul de “divortata”. Ba chiar, as zice eu, le prieste!

Uma Thurman si Reese Whitherspoon, dupa divortul de Ethan Hawke si, respectiv, Ryan Phillippe, sunt doua dive divortate care si-au reconstruit viata fara sa priveasca cu prea mult regret inapoi. De curand, Uma a fost aleasa ca noua fata Givenchy pentru “flanker”-ul “Le Secret” al liniei lansate in 2006, Ange Ou Démon. Logodita cu Arpad “Arki” Busson din iunie 2008, ea e si mandra posesoare a calificativului “muza”, pentru Quentin Tarantino, iar salariul ei per film se ridica la 14 milioane de dolari (pentru “The Producers”, in 2006). Desi zvonurile infidelitatii lui Hawke nu s-au lasat asteptate prin tabloide, divortul din 2004 s-a consumat fara declaratii incendiare din partea unei demne Uma. Iar acum ca baiatul ei cel mic a implinit 7 ani, actrita e pregatita sa se reinventeze, dupa cum declara pentru revista britanica Times: “Marea mea dorinta acum este sa imi fac putin timp si pentru mine. [...] Daca ma simt mai matura? Nu. Dar cu siguranta ma simt impinsa in directia asta. Nu am ales filme de actiune dupa ‘Kill Bill’ pentru ca mi s-a parut ca nimic altceva nu se prea ridica la stacheta lui. Dar vom vedea. Imi place sa variez. Nu vreau sa ma las prinsa intr-un fel de groapa din care sa nu mai pot iesi. Dar, cel putin pentru moment, imi doresc foarte mult sa ma concentrez din nou pe cariera mea, pentru ca, stii, imi e dor de ea”.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 August 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.