Setari Cookie-uri

Kudika si Editura Humanitas te invita la concurs!

Poti castiga unul din cele trei pachete de carti formate din cate 2 carti fiecare daca raspunzi in acest topic de forum la intrebarea de mai jos:

Poti castiga unul din cele trei pachete de carti formate din cate 2 carti fiecare daca raspunzi in acest topic de forum la intrebarea de mai jos:

In ce tara se petrece actiunea romanului ‘Barbatul de la gara’ de Jennifer Johnston?

PARTICIPA ACUM!

Despre Cartea ‘Barbatul de la gara’ de Jennifer Johnston

Editura Humanitas Fiction,
Colectia “Raftul Denisei”

Romanul Barbatul de la gara a fost ecranizat in 1992 de Michael Whyte, avandu-i ca protagonisti pe Julie Christie si Donald Sutherland.

Intr-o Irlanda a contrastelor, bucolica si violenta in acelasi timp, Roger, erou de razboi ale carui cicatrici nu sunt toate vizibile, si Helen, pictorita a carei viata parea sa se fi oprit in loc, descopera iubirea, speranta si a doua sansa la fericire.

„O scriitura eleganta si personaje portretizate subtil, schitate pe hartie de o mana sigura.“
The Times
„Jennifer Johnston reuseste sa creeze, prin tuse discrete, o atmosfera plina de tensiune emotionala.“
Le Monde
„Jennifer Johnston este una dintre cele mai impresionante voci literare de astazi.“
Sunday Express
„Barbatul de la gara este un roman magistral.“
Anthony Burgess

Helen alege sa se mute in Knappogue, pe coasta de nord a Irlandei, pentru ca vrea sa picteze, iar Roger, pentru ca are o pasiune: sa renoveze halte dezafectate. Iar micuta gara a satului pare facuta anume pentru el. Helen e singura dupa ce unul din numeroasele atentate ce insangereaza Irlanda ii rapeste sotul, care nu a inteles-o si nu a stiut sa-i castige inima. Viata ei monotona e intrerupta din cand in cand de scurtele aparitii nelinistitoare ale fiului ei Jack, student la Trinity College. Roger este singur si mutilat dupa ce a luptat in cel mai crud razboi al secolului XX. Amandoi vor sa fuga de o viata si o lume carora nu le mai vad rostul. Intalnirea lor va fi inceputul unui lung si uneori dureros proces de reacomodare cu normalitatea – atat de bizara pentru ei – a unei relatii pline de dragoste si intelegere. Insa cei care renunta la armura indiferentei devin vulnerabili, iar Helen va afla ce inseamna adevarata singuratate.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Ianuarie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.