Setari Cookie-uri

Schimbarea implantelor mamare

Afla aici tot ce trebuie sa stii despre implantele mamare.

Foto: Shutterstock.com

Chiar si consistenta tactila/la atingere era una artificiala fata de cea actuala, iar de multe ori puteai sa ghicesti proteza din cauza formarii acelor falduri/pliuri nenaturale, ce compromiteau iremediabil naturalitatea rezultatului estetic.

Aceste prime proteze erau predispuse la rupere spontana si de aceia pacientele erau sfatuite in mod prudent sa le schimbe la fiecare 10 ani.

Este inutil sa spun, ca lucrurile s-au schimbat enorm de acum cateva decenii cand se realizau primele implante mamare si riscurile erau mai multe. Cine se supune astazi acestei interventii stie ca probabil va fi pe viata (asta daca nu cumva pacienta pe parcurs decide sa intervina pozitiv cu o marire).

Pentru toate pacientele care au implante mamare de mai mult de 10-15 ani, este recomandata chiar si in absenta simptomelor clinice, o consultatie specializata in chirurgie plastica pentru a evalua starea curenta a implantelor.

Citește și:

SCHIMBAREA IMPLANTELOR MAMARE ESTE INDICATA PENTRU A CORECTA:

• interventii anterioare efectuate prost
• dorinta unui volum mai mare
• interventii vechi
• ruperea protezei
• deplasarea protezei

PRIMA VIZITA PENTRU A SCHIMBA PROTEZELE VECHI

Este oportun a se prezenta cu istoricul medical, pentru o vedere corecta si completa asupra starii de sanatate, boli ulterioare, terapii in curs, alergii etc. Acest lucru recunoaste orice limita sau contraindicatii pentru o eventuala interventie chirurgicala.

CARE SUNT SIMPTOMELE DE RUPTURA A IMPLANTULUI?

Simptomele cele mai caracteristice, desi nu constante, sunt inflamatia sau durerea ce se poate raspandi pana la axila corespunzatoare, distorsiuni mai mult sau mai putin evidente a formei sanului, asimetria (acestea din urma sunt, de obicei, primul semn care te indeamna sa consulti un medic specialist).

Citește și:

ESTE PERICULOASA RUPEREA IMPLANTULUI?

Sa linistim pacientele care in acest moment sunt in aceste conditii.

Chiar si in caz de spargere, scurgerea lichidului siliconic prin sfasierea spontana nu creeaza nici un pericol grav pentru sanatate: organismul isi ia singur masuri pentru a consolida cu o puternica si groasa bariera de tesut fibros ce izoleaza si impiedica migrarea lichidului.

ESTE NECESARA O ALTA INTERVENTIE CHIRURGICALA?

Da. Trebuie sa va supuneti unei noi interventii chirurgicale pentru a indeparta cu precizie toate urmele scurgerii de silicon, scoatem implantul vechi, indepartam tesutul fibros format in jurul protezei care a dat consistenta dura a sanului. Vor fi implantate protezele noi ce au fost alese in prealabil de chirurg impreuna cu pacienta.

POT SA SCHIMB IMPLANTELE DESI SUNT INTACTE?

Motivele care conduc la inlocuirea implantelor mamare sunt diferite: dorinta de a spori volumul sanului cu implante de ultima generatie, sau ( mai putin frecvent) pentru a reduce ori pentru a remedia o operatie imperfecta.

Citește și:

PERIOADA POST OPERATORIE

Trebuie sa fie urmat tratamentul cu antibiotice si anti-inflamator pentru o saptamana.
La cateva zile dupa operatie, sunt scoase drenurile. Cusaturile sunt realizate din materiale biocompatibile absorbabile si nu trebuie eliminate.

Primul dus este permis dupa o saptamana.

Este recomandat sa nu se depuna efort in prima luna ( nu ridicati copii, bagaje etc.) mai ales daca proteza a fost pozitionata sub muschi. Dupa o saptamana poate fi reluata activitatea de birou.

Clinica: Medsport

Web: www.drgrecu.ro

Vizionare placuta


Kudika
24 Septembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.