Setari Cookie-uri

Feng Shui, drumul catre o viata linistita

Afla totul despre arta Feng Shui.

Feng Shui este o stiinta care se potriveste oricarei culturi, deoarece este o stiinta a spatiului, iar de-a lungul timpulului multe civilizatii au fost interesate de influenta formelor si a spatiului asupra omului: egiptenii au construit piramidele dupa reguli exacte ale formei , in arhitectura universala este studiata inca de la grecii antici influenta proportiei divine a numarului de aur asupra formelor etc.

Chinezii au denumit aceasta cunoastere Feng Shui. Feng Shui studieaza modul in care energia dintr-un spatiu influenteaza starea de bine a omului, sicum putem folosi si armoniza energiile din spatiul in care locuim sau lucram pentru a avea o viata mai buna.

Fie ca suntem constienti sau nu, traim inconjurati de energii care ne influenteaza in mod negativ sau pozitiv. De exemplu de multe ori in anumite case te simti foarte bine si ai vrea sa mai ramai, dar
din altele desi spatioase si luxoase de abia astepti sa pleci. Chinezii au cuantificat/tradus aceasta percepere si cunostere a energiilor in stiinta "Feng Shui".

Citește și:

Ei au dezvoltat stiinta care sustine ca in mediul in care traim exista numeroase forte naturale sau energii.Unele dintre ele genereaza prosperitate si armonie iar altele pot cauza ghinion si obstacole. Asemenea energii sau „ stele zburatoare” (deoarece isi schimba pozitia si influenta in timp) exista oriunde in mediul unde existam si traim si ne influenteaza constant.

A nu se confunda stiinta Feng Shui care foloseste masuratori si calcule exacte cu superstitia Feng Shui. Diferenta dintre ele este ca in timp ce prima (Stiinta Feng Shui) a fost folosita de marii Imparati ai Chinei si de nobilime pentru a atrage de partea lor puterea ( unul dintre exemplele clasice este Orasul Interzis din Beijing construit dupa principiile Feng Shui, folosindu-se calcule exacte), a doua (superstitia Feng Shui) a fost folosita de oamenii de rand care ne-avand acces la cunoasterea autentica ( interzisa prin lege in timpul dinastiei Tang si a doua oara in timpul regimului Mao Ze Dong) si dorindu-si la randul lor prosperitatea au inceput sa imprumute simboluri din legendele traditionale chinezesti, pe care mai tarziu occidentalii le-au extins proclamand ca fiind feng shui orice obiect care apartine culturii orientele (ochiul lui ra (simbol musulman), elefantul ganesha (simbol indian), pisica Maneki Neko (simbol japonez) etc.

Citește și:

De aceea in timpul unei consultatii Feng Shui de tip traditional, un consultant profesionist va face masuratori precise folosind o busola originala Lo Pan, si va face calcule respectand formulele clasice consacrate transmise de mii de ani pe linia Scolilor Maestrilor autentici.

autor Maestru Feng Shui Cristina Groza

Featured foto by Quick Shot via Shutterstock

pagina web: Fengshui-bp.ro

pagina Facebook

Vizionare placuta


Kudika
2 Octombrie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.