Setari Cookie-uri

Cum sa amenajam gradina, conform regulilor Feng Shui?

Feng Shui este stiinta amenajarii unei locuinte in vederea armonizarii cu mediul inconjurator si energiile acestuia.

Pentru a practica cu succes Feng Shui trebuie sa intelegem influenta si intercorelatia dintre cer si pamant, a modului in care astronomia si astrologia influenteaza amplasamentul cladirilor si sa intelegem actiunea elementelor si a fortelor naturii asupra cladirilor si a elementelor adiacente.

Aceasta stiinta milenara vede pamantul ca pe ceva viu, care are viata si energie. Iar energia (sau chi) a unei locatii depinde de topografia locului si de mediul inconjurator.

Foto: Shutterstock.com

In China antica orasul era planificat sub forma unor dreptunghiuri inconjurate de ziduri si apoi de lacuri, dealuri, gradini si parcuri, aranjare prin care chinezii au incercat sa se asigure ca edificiile si natura conlucreaza in dinamizarea energiilor pozitive ale locului. Aceste orase erau construite conform principiilor taoiste de Yin si Yang, vid si solid, forma negativa de relief - vale, apa, si forma pozitiva de relief - deal, munte.

Citește și:

Intr-o lume din ce in ce mai agitata, incarcata de tehnologie, masini si poluare, o gradina poate reprezenta o buna modalitate de evadare, de relaxare de refacere a comuniunii cu natura, atat cea vegetala cat si cea interioara. Amenajarea gradinii incepe sa fie din ce in ce mai cautata mai ales in condiile in care multi aleg sa-si cumpere un teren in preajma unui oras pentru a-si construi o casa in detrimentul cumpararii unui apartament in oras.

Vizionare placuta


Kudika
23 Octombrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.