Setari Cookie-uri

Mic indreptar de fericire

Te-ai gandit vreodata ca fericirea nu este un tel in sine ci un produs secundar al actiunilor tale?

Fericirea nu inseamna absenta problemelor, fericirea inseamna capacitatea de a le clarifica, de a le rezolva si de a merge mai departe pe drumul tau. Fericirea vine atunci cand gandurile, emotiile si actiunile tale sunt in armonie unele cu altele. Tensiunea apare atunci cand ele sunt in conflict. Daca mai jos cateva repere pentru o auto-analiza realista.

Exercitiul sinceritatii

Practica sinceritatea fata de tine insati si analizeaza-ti obiectiv viata si mediul. Cu siguranta vei gasi in bagajele pe care le porti cu tine lucruri vechi, ce nu-ti mai apartin si pe care le poti elibera. Se spune ca atunci cand vrei sa faci curatenie in sifonier, e indicat sa dai mai departe tot ceea ce nu ai mai atins in ultimul an pentru ca nici nu vei mai atinge. La fel este si cu emotiile. Poate porti cu tine vinovatii, temeri sau frici care nu-ti mai apartin demult si pe care e momentul sa le eliberezi. Astfel, te vei pune treptat in acord cu tine insati si gandurile, actiunile tale se vor reorganiza. Ecuatia este relativ simpla: pentru ca ceva nou sa poata veni, ceva vechi trebuie sa plece.

Citește și:

Foto interior si prima pagina: Shutterstock.com

Exercitiul autenticitatii

Practicand sinceritatea fata de tine insati, te apropii usor, usor de autenticitate. Nu poti fi fericit daca actiunile tale nu sunt congruente cu ceea ce gandesti. A fi actor in propria-ti viata si a intretine aparente necesita un consum mare de energie. Avem de multe ori tendinta sa supraestimam perceptia detaliata a celorlalti despre noi insa adevarul bazal este ca fiecare se preocupa majoritar de propria-i existenta.

Vizionare placuta


Kudika
8 Noiembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.