Setari Cookie-uri

Factori care duc la degradarea parului natural

Parul natural, ca si cel vopsit, are nevoie in primul rand de hidratare. Un par tern nu va arata niciodata bine.

Un articol realizat de Adrian Perjovschi, hair stylist Jovsky Studio

Parul natural, ca si cel vopsit, are nevoie in primul rand de hidratare. Un par tern nu va arata niciodata bine.

Sunt foarte multe persoane care considera ca daca parul nu a fost vopsit niciodata este si unul sanatos. Din pacate sunt multi alti factori care duc la degradarea acestuia.

Unul dintre acestia este reprezentat de conditiile atmosferice:

  • expunerea la soare usuca firul de par. Pentru a-l proteja este recomandat sa folosim produsele de ingrijire din gamele solare.
  • temperaturile scazute duc la sensibilizarea firului de par facand-ul casant, de aceea ierna il putem proteja purtand accesorii pentru sezonul rece.

Un alt factor este reprezentat de folosirea foen-ului, ondulatorului si al placii la temperaturi mai mari decat cele indicate (o temperatura optima este cuprinsa intre 180 -190grd C, pentru ondulator si placa, iar pentru foen este indicat sa se foloseasca temperatura medie).

Citește și:

Pe langa lucrurile mentionate mai sus, este important sa folosim si un ulei pentru hidratare. In ultima vreme este foarte folosit in produsele pentru ingrijirea parului cel de argan, dar nu este singurul cu efecte benefice pentru firul de par. Pe langa acesta pot fi mentionate si uleiurile de in, migdale si ricin.

In ceea ce priveste nuanta firului de par, aceasta poate fi improspatata prin folosirea unor infuzii de plante: musetel pentru parul blond, frunze de nuc pentru cel castaniu si frunze de ceapa pentru cel aramiu.

Foto interior si prima pagina: par sanatos, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
28 Octombrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.