Setari Cookie-uri

Oscar de la Renta: moda este o extensie naturala a feminitatii

Oscar de la Renta a trecut in nefiinta, lasand in urma lui o viata dedicata celebrarii feminitatii intr-o femeie.

Un material realizat de Irina Astratini si Raluca Blanaru, creatoarele brandului Irenka

A trait din plin cei 82 de ani ai sai, fiind indragostit de viata insasi, datorita sangelui sai latin si originilor din Caraibe, provenind dintr-o mama dominicana si un tata cu descendenta spaniola si porto-ricana.

Foto interior si prima pagina: designerul Oscar de la Renta, Everett Collection, Shutterstock

Prin munca sa de o viata, a reusit sa aduca Statele Unite pe harta modei. Ani de zile, a imbracat celebritatile pe Walk of Fame - elita si celebritati in egala masura - insa aceasta este doar o parte din contributia sa in moda americana. Cariera profesionala a lui De la Renta l-a purtat de la slujba din Arden, spre detinerea propriului brand in doar cativa ani, ceea ce a facut sa explodeze popularitatea sa, in cateva momente.

Foto: Cameron Diaz intr-o rochie Oscar de la Renta, Everett Collection, Shutterstoc

Citește și:

Filosofia din moda a lui Oscar era centrata pe femeie. Hainele veneau ulterior. Considera ca moda este o extensie naturala a personalitatii femeii si reusea sa o imbrace intr-un mod elegant, feminin si indraznet in acelasi timp. Era recunoscut pentru faptul ca nu dezvelea prea mult pielea, ci suficient pentru a sublinia misterul unei femei: “El face o femeie sa arate ca o femeie, sa se simta ca o femeie, ca o printesa,” spunea despre de la Renta colegul designer si prietenul sau Diane von Furstenburg.

“Are o eleganta de moda-veche, si totusi poate sa o interpreteze intr-un mod atat de modern.”

Foto: model la prezentare de moda Oscar de la Renta, Anton Oparin / Shutterstock.com

Oscar, pe tot parcursul carierei sale, a fost apropiat de multe Prime-Doamne, incepand cu Jackie Kennedy pana la Michelle Obama. “Moda este a-politica si ne-partizana” a mentionat de la Renta pe cand discuta despre cum a imbracat-o pe Hillary Clinton, atunci Prima-doamna, pentru un pictorial Vogue. “Sa imbraci o prima-doamna este un privilegiu,” declara de la Renta pentru South China Morning Post. “Cand creezi hainele, adesea te gandesti la femei in general, insa in acest caz special, femeia este mai mare decat viata. Ea va purta o semnificatie diferita pentru diferiti oameni. Ea este un simbol.”
Indepartat de lumea celebritatilor, calatoria il poarta inapoi in Republica Dominicana unde infiinteaza un orfelinat pentru 1500 de copii. Chiar a adoptat un fiu din aceasta institutie. “Niciodata nu am crezut ca o sa adopt un copil. Pur si simplu s-a intamplat. Singura mea ambitie pentru Moses este sa fie un om bun la inima. Si asa este.”

Citește și:

Foto: Oscar de la Renta intre doua modele, Anton Oparin / Shutterstock.com

Oscar era un om vesel cu un rezervor imens de creativitate pe care a investit-o in a face femeia sa se simta bine si in ce mai bun mod posibil pentru ea. Si a facut asta intreaga sa viata de 82 de ani, iar pentru aceasta va continua sa traiasca in inimile si mintea noastra multi ani de acum inainte

Vizionare placuta


Kudika
30 Octombrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.