Setari Cookie-uri

Decorarea bradului in 2014: Tendinte si trucuri

Cea mai frumoasa perioada din an se apropie cu pasi rapizi. Majoritatea vitrinelor sunt deja impodobite, celebrele beculete de pe Magheru au fost aprinse, radioul lui Mos Craciun rasuna in boxele din mai toate birourile si casele si, in scurt timp, ne pregatim sa decoram bradul. Asupra acestui ultim aspect va propun sa aruncam o privire si sa alcatuim un plan bun de batalie!

Cand se impodobeste bradul?

Traditional, bradul se impodobeste in Ajun, pe 24 decembrie. Familiile cu copii, insa, incep decorarea bradului inca de pe la Mos Nicolae pentru a le da ocazia celor mici sa se bucure mai mult de atmosfera de sarbatoare si decorul magic din casa. Iar pentru ca in preajma sarbatorilor suntem toti copii, eu cred ca ne putem oferi bucuria de a impodobi din tiimp bradul si de a ne permite sa ne bucuram de magia sa toata luna decembrie.

Alegerea bradului: Natural sau artificial?

In urma cu cativa ani, odata cu intrarea pe piata a trendului eco, oamenii au inceput sa se orienteze catre brazi artificiali. E adevarat, acestia sunt extrem de comozi si au multiple avantaje (nu fac mizerie, nu se usuca, pot fi refolositi ani la rand) si respecta natura. Insa eu nu cred ca farmecul Craciunului poate fi adusa de o bucata de plastic. Eu cred ca magia incepe in momentul in care alegi bradul din sute de exemplare ca si cum ti-ar fi sortit. Cred ca mirosul de proaspat, de verde si de brad, se impleteste perfect cu cel de scortisoara, de vin fiert, de sarmale si de cozonaci. Cred ca aceasta imbinare a lor este chiar aroma Craciunului si a copilariei, acea aroma pe care o rememoram dupa zeci de ani, la mii de kilometrii departare de casa. Si apoi, vine momentul decorarii: cata imaginatie iti poate cere o coroana perfect echilibrata? Frumusetea bradului de plastic este similara cu frumusetea papusii Barbie (ca sa nu il compar cu vedetele siliconate): teribil de plictisitoare, in vreme ce farmecul unui brad natural sta tocmai in micile defecte si in arta de a le echilibra vizual prin decoratiuni.

Citește și:

Monocrom sau... ca un brad de Craciun?

In ultimii ani se poarta brazii imbelsugati, cei pe care ne-am obisnuit sa ii vedem in filmele americane, cu decoratiuni monocrome care respecta culorile de sarbatoare. De altfel, cred ca tendinta bradului multicolor a pornit din vremurile vechi in care pe piata nu gaseai prea multe optiuni decorative. Pe atunci, impodobeai bradul cu ce-ti pica in mana, cu ce mosteneai sau ce ce improvizai. Avea desigur si acel brad farmecul sau, insa acum, cand avem atat de multe variante, ar fi pacat sa nu profitam. Va recomand decorarea monocroma a bradului, in culori tematice pentru sarbatorile de iarna - rosu, auriu sau argintiu, iar pentru artistii curajosi si dornici de o atingere de modernism - lila, alb sau turcoaz.

...with a cherry on top

Pentru a obtine un aspect echilibrat al bradului, va recomand sa incepeti decorarea de la accesoriile mari catre cele mici. La sfarsit, mezinul familiei are rolul de a pune varful bradului. Traditia spune ca acest varf reprezinta un inger sau steaua de la Betleem si are rolul de a proteja casa.

Citește și:

Vasc, vasc, nu uita de vasc!

Crenguta de vasc trebuie atarnata deasupra usii pentru a aduce noroc si sanatate. Vascul inlatura boala, atrage spiritele bune si le tine afara pe cele rele. In plus, cuplurile surprinse sub crenguta de vasc au „obligatia” de a se saruta – un simbol al prieteniei, bunei intelegeri din casa si al fericirii.

Va doresc un Decembrie plin de magie, un Craciun fermecat si sarbatori fericite!

Cu drag,

Carmen
www.carmenevents.ro
0731.134.264

Vizionare placuta


Kudika
15 Decembrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.