Setari Cookie-uri

Peter Pan si unghiurile drepte

Ce au in comun unghiurile drepte cu Peter Pan? O intrebare cat se poate de stranie la prima vedere, si totusi, raspunsul este unul destul de simplu: gulerul!

Un articol realizat de Irina Astratini si Raluca Blanaru, creatoarele brandului Irenka

Gulerele funky sunt o gaselnita absolut incantatoare a modei ultimilor ani. Le-am intalnit atat in varianta detasabila, ornata de obicei cu panglici si mici bijuterii, pe care o poti desface si combina in mai multe tinute, cat si in varianta lor clasica, integrate definitiv unor tinute create special pentru a crea un efect pozitiv de durata.

O sa ma opresc astazi asupra celei dea doua variante, cea de guler integrata definitiv in tinuta! Gulerul Peter Pan nu vine, asa cum ati putea sa credeti, de la desenul animat cu acelasi nume lansat de Disney in ’53. Povestea incepe cu mult inainte, prin 1905, o data cu lansarea primei dramatizari pe Broadway a piesey lui J.M Barry. Maude Adams, interpreta lui Peter Pan in aceasta piesa, poarta pentru prima oara o bluza haioasa, care ar fi trebuit sa duca publicul cu gandul la spiritele padurii si care, intamplator, avea un guler rotund, atasat. Gulerul era putin mai mare decat variantele apreciate de trendurile modei actuale, insa foarte similar in toate celelalte privinte.

Citește și:

Inca de la aparitia lui, acum mai bine de 100 de ani, acest guler a stranit critici de toate tipurile, din cele mai favorabile care preziceau un viitor glorios acestui item pana la cele vehement impotriva care il declarau invechit chiar si pentru acele vremuri! Se pare ca in ciuda acestor controverse, optimistii au avut castig de cauza pentru ca gulerul Peter Pan, cu variantele sale rotunjite sau ascutite, fac de mai bine de un secol deliciul fashionistelor din toata lumea!

Astazi gulerele de tip Peter Pan aduc o nota distinctiva tinutelor feminine. Gasesc putine lucruri mai atragatoare ca rochia mulata pe corp, care subliniaza intru totul liniile feminine dar se termina intr-un guler generos, in unghiuri ascutite, de tip camasa barbateasca. Acest tip de vestimentatie ascunde o combinatie extrem de bine dozata de ying si yang, aducand femeii care o poarta o nota de deosebita eleganta si forta in proportii egale.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Decembrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.