Setari Cookie-uri

Buchete si aranjamente inspirate din picturi celebre

Intre oameni si plante a existat intotdeauna o legatura profuda. Inceputurile noastre ca civilizatie sunt legate de descoperirea puterii de vindecare a acestora. Oameni au descoperi ca plantele nu vindeca doar trupul, ci si sufletul. Multe dintre ele, cu proprietati halucinogene, au constituit legatura dintre lumea telurica si lumea divina. Mergand mai sus pe scara istoriei, oamenii au ajuns sa aprecieze si valorile estetice al florilor, nu doar pe cele curative, mistice si nutritive. Asa se face ca florile au ajuns teme centrale in numeroase opere de arta, cu predilectie in poezie si in pictura. Aranjamenele florale si buchetele au constituit surse de inspiratie pentru maestrii pensulelor iar apogeul a fost atins in perioada impresionista si post impresionista. Drept pentru care va invit sa descoperim impreuna buchetele de flori construite fir cu fir si cu gandul la un tablou celebru:

Game of love inspirat de Irisi, Vincent van Gogh

In ciuda culorilor calde din tablourile sale, Vincent van Gogh nu a avut o viata senina. In mod paradoxal, cele mai multe dintre operele care l-au facut celebru au fost pictate in ultimii ani ai sai. Pe fondul unor suferinte trupesti si sufletesti, el se retrage in Saint Remy de Provence. De altfel, Noapte Instelata reprezinta peisajul vazut de van Gogh de la fereastra camerei sale in 1889. Tot in aceasta perioada, el s-a aplecat mai mult asupra colturilor de gradini sau naturii moarte. Astfel, de sub pensula sa au iesit tablouri cu trandafiri, maci, fluturi si paduri. Insa tabloul care m-a inspirat pentru buchetul Game of love este gradina cu irisi. Pentru a sublinia delicatetea acestor flori, langa ei am alaturat freziile elegante care le completeaza parfumul subtil intr-o armonie olfactiva desavarsita.

Citește și:

Frankly my dear, I don’t give a damn inspirat de Flori in oala, Claude Monet

In ciuda asemanarii de nume, Claude Monet este intemeietorul curentului impresionist si nu Edouard Manet, desi influentele acestuia de pe urma sunt limpezi in lucrarile impresionistilor. Claude Monet este recunoscut pentru peisajele sale rurale si era binecunoscuta placerea lui de a sta tip de un intr-un singur loc pentru a picta schimbarile naturale ale anotimpurilor asupra mediului inconjurator. Desi cele mai cunoscute flori pictate de el sunt nuferii, flori care acopera peretei intregi si care i-au fost singura consolare dupa moartea celei de-a doua sotii, alta a fost sursa de inspiratie pentru acest acest buchet.

Desigur ca numele este desprins din tumultoasa poveste de dragoste dintre Rhet si Scarlett insa din punct de vedere cromatic, m-am indreptat catre trandafirii pictati de Monet in 1878.

Citește și:

Roses Delight inspirat de Anemone, Stefan Luchian

Desi acum numele lui Luchian este pronuntat intotdeauna cu reverenta, in timpul vietii pictorul a cunoscut succesul pentru o foarte scurta perioada de timp. A fost tintuit din tinerete de o afectiunea cumplita, scleroza multipla iar in ultimii ani ai vietii, nu mai putea sa tina pensula in mana. Nici macar acest lucru nu a stat intre el si dragostea lui pentru natura redata de panza si a continuat sa picteze cu penelul legat de degetele moarte. Datorita emotiilor transpuse si a temelor predilecte in opera sa, Stefan Luchian este denumit poetul plastic al florilor sau, mai simplu, pictorul florilor. Cu siguranta florile pentru care Luchian este recunoscut, semnatura sa plastica, sunt anemonele.

Cu gandul la panza lui am alcatuit acest buchet care, desi compus majoritar din trandafiri, scoate in evidenta eleganta florilor de anemone.

Citește și:

Cu drag,

Carmen

www.flowersbycarmenionita.ro

Foto prima pagina: flori, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
8 Ianuarie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.