Setari Cookie-uri

Puterea magica a florilor: Cum sa atragi dragostea

In numeroase culturi din lume, florile sunt folosite pentru ritualuri magice sau ca purtatori de energie benefica.

Arta impletirii lumii vegetale cu credintele spirituale ale oamenilor se pierde in negura timpului. Oamenii au folosit florile si plantele nu doar pentru a lecui suferintele trupulu cat mai ales pe cele ale sufletului. Mai mult de atat, unele dintre flori erau inzestrate cu proprietati magice. Spre exemplu, florile de usturoi tineau departe blestemele si spiritele malefice. Florile de sanziene aruncate peste casa prevesteau sosirea iubitului iar gura leului avea darul de a intoarce din drum un prieten drag. Tocmai datorita acestor valente mistice, femeile poarta flori in maini in ziua casatoriei inca din cele mai vechi timpuri. Astazi, fara sa stim folosim in buchetele si aranjamentele pe care le trimitem flori daruite cu un strop de magie. Desi puterea lor ar fi vasta, astazi ne vom opri asupra celor care au puterea de a atrage dragostea.

Citește și:

Anemone

Se spune ca inainte de vremurile noastre, anemonele erau doar albe. In acele vremuri, zeita dragostei Afrodita si-a pierdut mintile pentru un muritor. Intr-o zi, atunci cand incerca sa-si imbratiseze fiul, pe neastamparatul Cupidon, o sageata a zgariat-o putin deasupra sanului stang insa a fost suficient. Afrodita s-a indragostit de muritorul Adonis, un vanator frumos fara pereche. Gelos pe fericirea lor, Ares a luat chipul unui mistret si l-a ucis. Zeita s-a repezit din Olimp la iubitul ei dar pana a ajuns langa Adonis, sangele lui acoperise locul in care a cazut. Coplesita de durere si neputincioasa in fata mortii, Afrodita a inrosit toate anemonele din jur si le-a harazit sa fie martore si simboluri ale unei iubiri pe care nu o poate sterge nici moartea.

Trandafiri

Aparitia trandafirilor pe pamant este legata tot de iubirea dintre Adonis si Afrodita. Legenda spune ca zeita s-a aruncat din inaltul cerului ca sa-si salveze iubitul si s-a lovit. Pietrele ii zgariau picioarele obisnuite cu moliciunea senzuala a norilor si talpile ei sangerau. Acolo unde a cazut o picatura din sangele divin al zeitei, s-au ridicat gloriosi trandafirii in toate culorile pamantului si cei mai frumosi dintre ei sunt trandafirii rosii, trandafirii care au rasarit din sangele zeitei cazut din rana facuta de sageata lui Cupidon.

Citește și:

Buchet I Love You, Pret: 450 lei

Orhidee

Orhideele sunt flori foarte populare dar, comparativ cu altele, au intrat relativ recent in atentia lumii vestice. Acestea au inceput sa fie cultivate abia in secolul al XIX si se vindeau pe atunci la licitatie. Orhideele erau aduse de cei care plecau in expeditii exotice si, de multe ori, colectionarii ajungeau la conflicte aprinse din cauza lor. In ciuda aparitiei recente in spatiul occidental, orhideele impanzesc planeta de pe vremea dinozaurilor, mai exact din mezozoic. Tocmai datorita acestei rezistenta in fata timpului si a frumusetii gingase a petalelor, se spune ca aceste flori exotice au darul sa atraga dragostea si sa o faca sa dureze toata viata.

Lalele

Desi Olanda este numita Tara Lalelelor, delicatele flori de primavara sunt de fapt de provenienta turca. La inceput, lalelele erau flori salbatice dar au inceput sa fie cultivate in zorii Evului Mediu. In spatiul vestic, ele au patruns de abia in secolul al XVII-lea, introduse de botanistul vienez Carolus Clusius. Abia din acest moment lalelele au fost considerate flori cu puteri tainice care atrag iubirea pura si inocenta.

Citește și:

Cu drag,

Carmen

0745 467 517

www.flowersbycarmenionita.ro

Vizionare placuta


Kudika
13 Ianuarie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.