Setari Cookie-uri

Cum sa scazi consumul de zahar si de proteina animala

Se stie deja ca zaharul al rafinat este un dusman silentios al oganismului nostru.

Un material realizat de Anca Alungulesei, expert Kudika si Fondatoarea RawCoco

Zaharul alb rafinat ne transforma in dependenti. Daca ai incercat pana acum sa elimini pentru o perioada scurta zaharul din viata ta, probabil ti-ai dat semana ca un este deloc usor. Este chiar foarte greu. Pentru ca zaharul alb nu este doar lingurita cu care-ti indulcesti cafeaua de dimineata. Sau prajiturica pe care o servesti cu atata pofta dupa-amiaza dupa pranz. Zaharul alb este cam in tot: in paine, in paste, in sosuri, in produsele rafinate, in semipreparate. In tot. Asta insemana ca trebuie sa-ti faci un plan.

Primul pas este sa te gandesti cu ce-ti vei indulci bauturile. Pentru asta exista variante sanatoase - indulcitori naturali: zahar de mesteacan, sirop de stevie, sirop de artar, chiar miere, cu conditia sa fie naturala. Al doilea pas este sa inlocuiesti dulcele de dupa o masa copioasa, cu un desert raw vegan. Deserturile raw sunt savuroase, satioase si ne potolesc posta de dulce. Dulcele raw este cea mai buna varianta dulce pe care o poti servi, fara frica ca te vei ingrasa sau ca-ti va face rau.

De asemenea, exista mai multe motive pentru care ar trebui sa reduci si consumul de carne si lactate pana vei reusi sa le scoti definitiv din alimentatia ta:

Citește și:

- produsele animale au un pH acid care contribuie la raspandirea bolilor cum ar fi cancerul.

- cele mai multe animale de crescatorie sunt hranite pe baza de hormoni si antibiotice, asa precum pestii de crescatorie sunt hraniti cu porumb modificat genetic.

- daca un doresti sau nu poti renunta la carne, incearca sa consumi carne de la animalele care sunt hranite doar cu iarba si pestele sa nu fie de crescatorie. In cazul in care doresti sa mananci carne, sa o faci cat mai putin posibil (o data sau de doua ori pe saptamana). Incerca, pe cat posibil, sa asezonezi carnea cu frunzele verzi.

Vizionare placuta


Kudika
28 Ianuarie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.