Setari Cookie-uri

Advertorial De cine sa ma indragostesc?

Cat de greu este sa gasesti persoana compatibila? Care este partenerul ideal?

Articol scris de: Alina Iliescu - Fondator ARI Love si Personality Profiler

• Din 1000 de persone doar 2, 3 sunt compatibile

De cate ori in viata ai afirmat gata mi-am gasit jumatatea? Si dupa un timp ai descoperit ca nu sunteti atat de compatibili asa cum iti doreai. Toti avem creionata in minte persoana ideala, acel print sau printesa care sa corespunda nevoilor si asteptarilor noastre. Insa oare avem norocul sa o gasim? Si daca o gasim si trecem pe langa ea, oare o vom recunoaste? Cum putem fi siguri ca suntem compatibili? O putem verifica cumva? Multe intrebari si putine raspunsuri. Creierul nostru are capacitatea de a umple si de a completa acele goluri din structura psihica a celuilalt, la care nu avem acces. Asta inseamna ca avem tendinta sa idealizam persoana cu scopul de a ni se potrivi cat mai bine si dupa o perioada ii vom reprosa ca nu mai este persoana de care ne-am indragostit.

Foto interior si prima pagina: buze sarutand o broasca, Shutterstock

• Asemanarile sau deosebirile determina mai putine motive de cearta?

Acest palier se refera la segmentele de personalitate in care sunteti asemanatori, neutri sau diferiti. O minima complementaritate poate fi de folos, astfel incat, daca tu simti nevoia de iubire, celalalt sa o poata oferi, iar daca celalalt vrea sa fie ascultat, tu sa ai disponibilitatea sa o faci. Este nevoie de asemanari in structura si locurile importante (religia poate fi un subiect de cearta dupa ce apar copii, unde sa fie botezati, ce zic familiile de origine, iar aceste certuri pot rupe relatia). Diferentele din anumite zone pot ajuta (ex: daca ambii parteneri sunt agresivi si foarte reactivi certurile pot rupe relatia) si sunt si arii care pot fi neutre (de exemplu daca el este pasionat de avioane si urmareste astfel de reportaje). Noi mai cautam si golurile din structura psihica si gasim persoana care le poate umple pe ale tale iar tu la randul tau sa le umpli pe ale ei.

• Compatibilitatea persoanelor care au relatii stabile este intre 0 si 39%

Acesta este cruntul adevar, oamenii isi aleg in general o persoana care sa li se potriveasca pentru moment, ajung sa faca un compromis si raman toata viata cu ea, mai ales, daca in aceasta ecuatie au aparut si copii. Avem atat de multe exemple in jurul nostru, unde se vede cu ochiul liber ca partenerii respectivi nu se potrivesc si nu este nevoie de un test de personalitate sa le spuna aceast fapt. Majoritatea prefera sa traiasca facand compromisuri decat sa schimbe ceva. Este mai confortabil sa traiesti cu persoana pe care o cunosti deja decat sa consumi energie pentru a gasi alta, chiar daca aceasta ar fi jumatatea ta. Ai incetat sa crezi ca o poti gasi?

• Compatibilitatea ideala este peste 80%

Foarte greu de gasit, insa nu imposibil.

• Alegem dezechilibrul stiut in locul echilibrului strain

Avem tendinta sa cautam in persoanele cu care hotaram sa avem o relatie acele caracteristici ale noastre pe care le cunoastem si le putem controla. Daca propriul echilibru emotional ne lipseste, vom avea tendinta sa respingem un partener echilibrat deoarece este prea diferit de noi. Cautam la persoanele de care ne indragostim sa fie ceea ce am fost noi in trecut, ceea ce suntem in prezent sau ceea ce ne dorim sa devenim. Un fel de oglinda a trecutului, prezentului sau viitorului nostru.

• Vulnerabilitatile din structura psihica ne ghideaza alegerea

Daca, de exemplu, ambii parteneri au experimentat in copilarie despartirea parintilor, traumele din structura sunt asemanatoare si ambele persoane isi doresc lucruri similare. In acest context, isi capteaza atentia usor unul altuia. In realitate, alegerea nu va fi problematica decat in momentul in care fiecare isi doreste altceva decat celalalt ii poate oferi. De exemplu, daca ambii parteneri au nevoie de afectiune si nici unul nu vrea sau nu poate sa o ofere celuilalt atat cat are acesta nevoie, atunci vor izbucni certuri violente pe aceasta tema sau teme similare.

• Ce partener te intelege si te poate ajuta?

Ideal este sa gasesti acea persoana care sa te poata ajuta sa iti atingi potentialul, sa iti rezolvi traumele copilariei si sa poata intelege nevoile din structura ta psihica, iar tu, la randul tau sa faci aceleasi lucruri pentru jumatatea ta. Dificil de facut de mintea umana, avand in vedere ca pot fi peste 500 de caracteristici psihice. Cata psihologie trebuie sa stim? Si chiar si asa, unde poti gasi atat de multe persoane si cat timp iti trebuie ca sa faci "interviurile"? Si oare cat de sincere vor fi? Acesta este scopul pentru care am creat prin intermediul Proiectului ARI Love un sistem de calcul personalizat care face asta pentru tine. Astfel, noi studiem pentru tine cele 500 de caracteristici din structura psihica a persoanelor si ti le sugeram pe cele mai compatibile, iti aratam procentul de compatibilitate si, in plus, ai acces si la gradul lor de sinceritate. Pe viitor spre asta vom tinde, vom apela la teste special create pentru a afla de la inceput cat de compatibili suntem cu persoana care ne intereseaza.

Din dragoste si pasiune pentru oameni,

Alina Iliescu - Fondator ARI Love si Personality Profiler

Vizionare placuta


Kudika
16 Februarie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.