Setari Cookie-uri

3 sfaturi pentru parul tau

Pe timpul verii este recomandata folosirea produselor cu protectie UV deoarece soarele este mai puternic si ne degradeaza parul asa cum ne degradeza si tenul

Un material realizat de Hair-Stylist Adrian Perjovschi

Foto interior si prima pagina: par scurt coafat, Shutterstock

1. Cum sa iti usuci corect parul?

Este foarte important sa folosim temperatura corespunzatoare a feonului, adica cea medie pentru a nu deterioara firul de par. O temperatura ridicata nu face decat sa usuce si sa deshidrateze firul de par. Parul se usuca de la radacina spre varfuri si este indicat ca pe lungimi sa folosim sa folosim un produs hidratant cu protectie termica. Parul ondulat se usuca cu difuzorul, care ajuta foarte mult la uscarea cat mai naturala a buclelor, fara sa fie dezordonate.

Prin uscarea cu feonul se obtine inchiderea cuticulei firului de par si este foarte indicat sa folosim aerul rece.

Daca folosim si ustensile pentru par, cum ar fi peria, este obligatoriu sa folosim si mufa speciala pentru foen pentru a directiona corect aerul.

Citește și:

Din lipsa timpului, o greseala foarte des intalnita o fac persoanele care se culca cu parul umed. Recomandam sa se zvante macar radacina firului de par pentru ca altfel, in timp apar migrenele.

2. Parul scurt – Trebuie sa stii sa porti acest accesoriu!

Tunsorile pe parul scurt sunt mai greu de realizat deoarece nu exista o tehnica anume, bine stabilita ci este o tunsoare de creatie foarte mult si de “simtire” a firului de par. Tunsoarea pe par scurt trebuie texturizata foarte bine pentru a croi forma ei foarte bine. Se realizeaza in functie de fiecare tip de par si este o provocare pentru ca parul lung poate fi purtat de absolut oricine dar parul scurt, nu. Cand recomandam o tunsoara de acest gen unei persoane trebuie sa mergem la sigur deoarece este foarte usor sa dai gres. Tunsoarea aceasta reflecta foarte mult personalitatea femeii respective, conteaza atitudinea cu care stii sa porti acest accesoriu. Femeile care poarta o tunsoare scurta sunt foarte dinamice, active, pline de personallitate, dar si de feminitate in acelasi timp.

Citește și:

Trasaturile fetei sunt foarte bine evidentiate si nu este obligatoriu sa avem o fata perfecta, de model. Se vor purta tot timpul asa ca pot fi incercate cu incredere si indrazneala. Pot varia de la an la an finisajele (breton asimetric, breton subtiat, parul pe spate, etc).

Ingrijirea parului scurt necesita foarte putine produse de styling si de ingrijire (pasta cu aspect mat, cu aspect lucios, sau foarte putin fixativ)

3. Ingrijirea parului pe timpul verii

Pe timpul verii este recomandata folosirea produselor cu protectie UV deoarece soarele este mai puternic si ne degradeaza parul asa cum ne degradeza si tenul. De obicei, pe timpul verii se aleg si culori mai deschise fata de anotimpul rece pentru ca si soarele favorizeaza decolorarea parului mai usor.

De recomandat la plaja – sa folosim masca si uleiuri pe par uscat inainte de a merge la plaja. Acestea actioneaza ca un tratament deoarece caldura soarelui deschide cuticula firului de par si atunci nutrientii din masca patrund mult mai usor in structura firului si il hranesc profund.

Citește și:

De evitat folosirea elasticelor stranse pentru a nu sugruma si rupe parul. Periatul si pieptanatul parului trebuie facut cu blandete pentru a nu tensiona firul de par, pentru a nu-l smulge / rupe. In timpul verii este recomandat spalatul mai des pentru a inlatura transpiratia si praful din par- atunci scalpul secreta mai mult sebum care in combinatie cu praful nu face decat sa dauneze radacinii firului de par. De folosit produsele pe baza de menthol, eucalipt si aloe pentru scalp, pentru a activa circulatia sanguina si pentru a da senzatia de racoare scalpului.

Vizionare placuta


Kudika
13 Mai 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.