Setari Cookie-uri

6 ingrediente de ingrijire a pielii de care dermatologii nu se despart

Sunt sanse mari sa optezi pentru produsul nepotrivit.

Un articol realizat de Lizi Serbanescu, expert estetician la Estetic Studio by Lizi Serbanescu

Descifrarea etichetelor poate fi o corvoada. Daca nu stii termeni stiintifici pentru anumite substante, degeaba iti bati capul alegand „cea mai buna crema” de pe raft. Sunt sanse mari sa optezi pentru produsul nepotrivit.

Dermatologii stiu foarte bine aceste lucruri, de aceea, cand vine vorba de recomandarea unor produse de ingrijire a pielii, mentioneaza aceste 6 ingrediente usor de ochit pe eticheta:

Foto interior si prima pagina: Karramba Production, Shutterstock

1. Retinol – aur curat cand vine vorba de agenti anti-imbatranire. Stimuleaza productia de colagen si reda chipului aspectul tanar si stralucitor.

2. Acid hialuronic – substanta pe care trebuie sa o „vanezi” in creme daca vrei sa retii hidratarea in piele si sa scapi de tenul uscat

Citește și:

3. Retin-A – cunoscuta si ca tretinoina, este deosebit de eficienta in procesul antiaging. Chiar daca iti da impresia de subtiere a pielii, pentru ca dupa folosirea ei tenul se poate exfolia, in realitate substanta creste productia de colagen si intareste pielea, stergand ridurile cand este folosita regulat

4. Acidul glicolic – acest tip de alfahidroxiacid (AHA) separa celulele moarte unele de celelalte, evitand aspectul de ten uscat si tern pe care il vedem odata cu inaintarea in varsta. Foloseste-l zilnic pentru a vedea rezultate.

5. Vitamina C – antioxidant fantastic, deschide nuanta pielii, indepartand petele provocate de expunerea la ultraviolete

6. Niacinamida – asigura protectia pielii de razele UV si impiedica hiperpigmentarea. In plus, vei observa cum reduce roseata si inflamatia, pentru un ten uniform si echilibrat.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Septembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.