Setari Cookie-uri

Spune-mi cum conduci, ca sa iti spun cine esti!

Felul in care conducem masina spune cate ceva despre personalitatea noastra. Preferinta pentru un anumit brand de masini poate arata cat de puternici suntem, nevoia de control sau cum stam cu increderea in noi, cat de panicosi sau echilibrati suntem.

Un articol de Alina Iliescu, Fondator ARI Love si Personality Profiler

• De ce schimbam benzile prea des?

Nevoia de a sfida autoritatea si nevoia de fi rebeli se exprima printr-un condus extrem. Acceleram, demaram si franam brusc. Acestor persoane carora le place sa traiasca viata intr-un ritm alert, plin de aventura, le vine destul de greu sa ramana mai mult timp pe aceeasi banda. Ei se plictisesc repede si au nevoie tot timpul de o noua provocare. Acestia considera ca fiecare moment din viata trebuie valorificat si trait la maxim, de aceea nu le plac blocajele in trafic si au tendinta sa incalce regulile de circulatie, pentru a ajunge primii la destinatie.

Foto interior si prima pagina: conrado, Shutterstock

• Ce spune despre noi preferinta pentru marcile premium?

Toti visam sa ajungem sa conducem un Porche, Audi, BMW sau Mercedez. Pentru fiecare dintre noi este important sa fie vazut, apreciat si validat de catre ceilalti. Felul in care ne percepem este influentat si de opinia persoanelor din jur. Cand cobori dintr-o anumita masina poti avea parte de mai multa amabilitate sau atentie de la cei din jur. O masina premium denota ca esti o persoana care acorda importanta aspectului exterior si imaginii pe care o afisezi in fata celorlalti.

Citește și:

• Masina este ca o prelungire a noastra

O masina scumpa (Lamborghini, Bugatti, Ferrari, Maybach) ne poate povesti despre tine ca iti plac complimentele, iar masina te va ajuta sa fii in centrul atentiei oriunde mergi. Cum sunt aceste persoane?

Acesti oameni sunt niste deschizatori de drumuri si prefera, in general, sa fie inconjurati de oameni originali si excentrici. Le place sa iasa in evidenta cu realizarile lor, au un sentiment pozitiv de mandrie, in sensul in care le face placere sa fie apreciati de ceilalti si valorizati pentru munca sau faptele lor. De asemenea, ei sunt puternic motivati de curiozitatea lor interioara ceea ce le dezvolta creativitatea si starneste admiratia celor din jur.

• S-a facut verde la semafor si incep claxoanele…

Nivelul de iritabilitate este responsabil de claxon. Acesta reprezinta modul in care reactionam la factorii care ne pot perturba echilibrul interior. Fiecare persoana are un anumit grad de toleranta la frustrare. Daca nivelul tau de iritabilitate si frustare este ridicat, trairile iti pot fi adesea ca un foc de artificii. Asadar, situatiile care unora le pot parea obisnuite, pe ceilalti ii irita si ii agita intern, iar de cele mai multe ori, daca nu tipa, vor claxona sa se faca auziti.

Citește și:

• De ce simtim nevoia sa ne intrecem pana la urmatorul semafor?

Cu totii am fost martorii unor intreceri intre semafoare, prin parcarile subterane sau in miez de noapte, pe un bulevard principal. Pentru aceste persoane riscul este ca un combustibil intern si sunt atrase de el deoarece le creeaza o stare de euforie, un freamat care ii face sa se simta ca traiesc la maxim. De asemenea, lor le place si cauta schimbarea, varietatea, activitatea si imprevizibilitatea. In preajma unei situatii potential periculoase simt o excitatie interna greu de stapanit. Din acest motiv, de multe ori pot fi tentati sa actioneze fara a sta prea mult pe ganduri si fara a cantari situatia si ii pun in pericol pe ceilalti participanti la trafic. Apeleaza adesea la creativitate si originalitate pentru a gasi solutii in a evita posibile accidente.

Citește și:

• Nu pot sa imi mentin banda si am tendinta sa incurc traficul…

Iar noi, ceilalti soferi ne intrebam unde este semnul de incepator. Panica, anxietatea si neincrederea in noi se vede la volan. Acesti soferi au tendinta sa taie benzile, sa schimbe benzile imediat cum au dat semnal, fara sa se asigure, sa franeze brusc fara un motiv, tin volanul foarte strans si stilul lor de condus este foarte rigid.

Din dragoste si pasiune pentru oameni,
Alina Iliescu - Fondator ARI Love si Personality Profiler

Vizionare placuta


Kudika
7 Octombrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.