Setari Cookie-uri

Parasit, singur: de ce?

Raspunsul il vei gasi greu, pentru ca te-ai obisnuit sa te minti, pentru ca adevarul nu iti convine sau pentru ca iti este frica sa mergi mai departe.

Un articol de Constantin Cornea, Psihoterapeut

Senzatia este ca nu ai, ca nu mai ai. Rost, viitor, partenera, serviciu, parinti, copil si cate si mai cate....

Solutia? Cauta sa intelegi cu ce ai gresit! Nu cauta alt vinovat, nu cere clementa. Asuma-ti! Intelege ce ai facut gresit, noteaza-ti pe o foaie pe care sa o pastrezi ca pe un talisman norocos. Si promite-ti ca nu mai faci.

singur
Foto interior si prima pagina: BlueSkyImage, Shutterstock

Primul pas: uita-te cu ce ai ramas. Sanatate, prieteni, familie, casa, serviciu sau ce mai consideri tu. Toate acestea sau doar o parte te vor ajuta sa te reconstruiesti.

Intotdeauna exista maine. Si daca vrei si daca nu, ziua de maine vine. Deci trebuie sa faci fata. Chiar daca ai sufletul sfasiat, chiar daca vrei sau nu, oricum mergi mai departe. Asa ca ai grija sa reinveti sa mergi. Nimeni nu va merge spre ziua de maine in locul tau.

Tu esti, tu ai, tu trebuie sa poti! Si vei putea! Oricum vei putea. Bine ar fi sa intelegi cum poti merge mai departe mai usor, pentru tine, pentru cei care tin la tine.

Si daca simti ca nu reusesti de unul singur apeleaza, chiar daca simti ca nu vrei sau nu poti la: psiholog, psihiatru sau preot. Te vor ajuta cu siguranta sa iti fie mai bine. Atat de bine cat se poate acum. Si incet, incet, totul va fi bine. Pentru ca poti!

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Decembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.