Setari Cookie-uri

5 reguli ale seductiei

Dorinta de a arata bine, de a atrage atentia sau de a cuceri, poate duce uneori la greseli de stil inacceptabile.

Un articol de Constantin Cornea, Psihoterapeut

Ceea ce probabil nu stiu sau nu inteleg, in special femeile, atunci cand doresc sa isi imbunatateasca imaginea, consta in decenta de a nu exagera.

seductie
Foto: sakkmesterke, Shutterstock

De fapt ce inseamna sa fii seducatoare? Care sunt elementele care creaza o imagine seducatoare si unde apar exagerarile?

1. Imaginea trupului

Proportiile, formele si greutatea trebuie sa tina seama de: varsta, inaltime, alimentatie, sport. Pentru un corp care arata bine, aveti nevoie de:

  • nutritionist: pentru a stabili un plan alimentar adecvat.
  • profesor de sport, sau de dans pentru a va tonifia corpul si mintea
  • stilist: pentru a stabili impreuna cea mai buna imagine. Aici apar de obicei exagerari in privinta alegerii culorii, unghiile false inestetice, machiajul inestetic sau exagerat.

2. Modul de comunicare

Un vocabular ales, ce se exerseaza impreuna cu prietenii de buna calitate si se alimenteaza prin: lecturi sau filme de calitate. Obscenitatile, cuvintele vulgare, tonul ridicat, rasul strident, miscarea exagerata a trupului sau bratelor, scot in evidenta caracterul nu tocmai ales al persoanei respective.

Citește și:

3. Modul de a te imbraca

Decenta si eleganta trebuie sa va fie muze. Din pacate, aici apar cele mai mari exagerari. Evidentierea in exces a formelor, a buzelor sau machiajul strident, scot in evidenta mai degraba disperarea persoanei respective, decat calitatile.

4. Sexualitatea

Nu trebuie sa fie evidentiata de un decolteu exagerat sau de cuvinte obscene. Buzele “umflate”, sanii XXL, unghiile ca niste ghiare, sunt tot atatea semnale gretoase de disperarea de a fi vazuta sau de frica de a nu ramane singura.

5. Dezvoltarea personala

Si rezolvarea problemelor de natura: psihologica, alimentara, problemelor care tin de cariera sau de relatia de cuplu. Pentru a va asigura ca nu sunteti o persoana toxica pentru cei din jurul dvs apelati la un psiholog pentru a va rezolva problemele enuntate mai sus. Astfel va asigurati de succesul relatiilor de dragoste sau de serviciu.

Citește și:

Citeste si carti de dezvoltare personala de top

Regulile enuntate mai sus, sunt doar o parte a unui plan de dezvoltare personala pentru a deveni cu adevarat seducatoare. De ce este nevoie de un astfel de plan? Nu exista si persoane seducatoare de la natura?

Bineinteles ca exista. Dar trebuie oferita o sansa si celorlalte persoane care isi doresc sa devina seducatoare si nu stiu cum sa procedeze.


Foto prima pagina: Augustino, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
2 Martie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.