Setari Cookie-uri

Exista adevar dincolo de magie?

E adevarat ca, daca in palma ta linia inimii se incheie pe muntele lui Saturn, o sa ai o viata amoroasa instabila? Si ca, daca in astrograma ta Marte este retrograd in Sagetator in casa a patra, ai conflicte cu colegii de munca? Iar daca este cumva si in cuadratura cu Mercur, agresivitatea ta nu se impaca cu inteligenta? Ce-i de facut daca dai in Tarot si iti pica 9 de sabie, 5 de bani rasturnat, Turnul si Spanzuratul? Un ritual urgent de protectie impotriva accidentelor?

"There are only two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as though everything is a miracle." --A. Einstein

"There are more things in heaven and earth Horatio, than are dreamt of in your philosophy"
W. Shakespeare, Hamlet


E adevarat ca, daca in palma ta linia inimii se incheie pe muntele lui Saturn, o sa ai o viata amoroasa instabila?

Si ca, daca in astrograma ta Marte este retrograd in Sagetator in casa a patra, ai conflicte cu colegii de munca? Iar daca este cumva si in cuadratura cu Mercur, agresivitatea ta nu se impaca cu inteligenta?
Ce-i de facut daca dai in Tarot si iti pica 9 de sabie, 5 de bani rasturnat, Turnul si Spanzuratul? Un ritual urgent de protectie impotriva accidentelor?

Iar pentru a scapa de farmec si deochi ajunge un descantec simplu, sau e mai sigur sa depui acatist la biserica noua saptamani la rand?

Daca numarul personalitatii tale este 5 si cel al destinului 8, ai sanse sa te intelegi cu un partener care are numere respective 3 si 7? Si faptul ca v-ati intalnit pe 3/10/08 la 17.22 schimba ceva, tinand cont ca “Bucuresti” – numerologic vorbind - valoreaza unu?

Am auzit cu totii afirmatii de acest gen si reactiile sunt cat se poate de diferite: unii cred orbeste in tot felul de superstitii si ritualuri, altii baga totul in categoria “prostia populara si ramasitele din evul mediu”, iar cea mai mare parte are o atitudine gen “stiu ca nu e adevarat, dar o privire la horoscop tot arunc”.
Adevarul este ca interesul pentru ce e magia si pentru ezoterism, departe de a fi pe cale de disparitie, este din ce in ce mai intens si – departe de a fi ceva rezervat sectoarelor mai necultivate ale populatiei, cuprinde persoane de orice nivel social si cultural.

Singura diferenta, eventual, este ca cine are un nivel cultural mai ridicat se uita cu dispret la credintele populare autohtone, dar apoi se lasa antrenat in tot felul de ritualuri ezoterice – pentru care desigur nu lipseste oferta – de la samanism siberian la tantra, de la meditatie trascendentala la oricare dintre stiintele ciudate din moda new-age.

Iar cine vrea sa impace magia cu rationalitatea se lasa prins de modele precum “The Secret” si Legea Atractiei, pana acolo incat se simt in avangarda stintei si repeta concepte misterioase din fizica cuantica auzite in filmul “What the bleep do we know?”...
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Noiembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc