Setari Cookie-uri

Pretul infidelitatii : Pleci sau ramai din relatie?

Ai inselat? Ai avut o aventura? Te incearca regretele, parerile de rau? Sau, pur si simplu nu ai nici un resentiment? Sa plec? Sa raman? Va mai merge aceasta relatie?

Ai inselat?
Ai avut o aventura?
Te incearca regretele, parerile de rau?
Sau, pur si simplu nu ai nici un resentiment?
Sa plec? Sa raman?
Va mai merge aceasta relatie?

Sunt intrebari pe care ni le punem in mod constant atunci cand ajungem sa fim infideli. Unii dintre noi se simt vinovati, altii nu. Unii isi pot justifica comportamentele atribuindu-le cauze externe, invinovatind partenerul. In cele ce urmeaza, probabil ca te vei identifica cu una dintre aceste stari si poate se va face lumina in lupta ta interioara.

Am decis sa-ti impartasesc si eu experienta mea de viata si sa-ti spun cum m-am simtit cand am facut-o, cand am fost descoperita si dupa aceea. Ma luptam intr-o relatie nefericita, mereu furioasa pe partener, pe tot ceea ce facea el, mereu el vinovat de toate. Nu stiu ce ma retinea acolo. Cert e ca, nu ma simteam bine si, fiind in natura umana, conform valorilor mele, imi cautam fericirea in alta parte. Nu renuntam la casnicie, dar nici la fericirea alaturi de alt barbat. Dupa cum poti intui, acest spectacol de circ nu a tinut prea mult si m-am trezit afara din sala de spectacol, unde totul era cenusiu, haotic si am inceput sa caut in alta parte vinovatii si nu la mine. Eram furioasa pe partenerul meu si, in interiorul meu, asta imi justifica infidelitatea.

Astazi, nu mai stau prinsa intr-o relatie care nu ma mai satisface si in care stiu ca nu mai am sperante de implinire, nu mai sunt infidela pentru a ma razbuna pe partener si iau decizii in privinta continuarii sau terminarii unei relatii mult mai usor. Am fost injectata cu o doza mare de curaj!

Atunci, ma simteam atat de nesigura pe mine insumi, incat deveneam vulnerabila la atentia celor care ma bagau in seama. Eram intr-o continua cautare de a ma valida. In clipa in care ii cuceream ma simteam importanta, mare, asa cum fiecare fiinta vrea sa se simta. Si-n clipa in care ramaneam singura...tacere, nesiguranta, agitatie interioara. Unde esti? De ce pleci? Eu cum ma simt acum???

Indiferent de cat de rau te simti, pentru tine efectele infidelitatii tale nu sunt niciodata la fel de cutremuratoare, de dezorientante sau de profunde ca pentru persoana pe care ai inselat-o.

De ce se intampla asa?


Pentru ca sentimentul de sine nu ti-a fost agresat, din contra, se poate ca experienta de a avea pe cineva nou sa te fii validat.Tu te simti dorita de doua persoane, pe cand partenerul tau nu se simte iubit de nimeni.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Iulie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.