Setari Cookie-uri

Top 6 greseli pe care trebuie sa le eviti in ritualul de ingrijire al parului

Ritualul de ingrijire al parului trebuie sa fie atent realizat. Ai descoperit care sunt cele mai mari greseli pe care le faci fara sa iti dai seama?

O femeie isi exprima feminitatea si senzualitatea prin multe lucruri. Prin atitudine, prin privire, prin zambet, prin vorba si nu in ultimul rand prin felul in care isi poarta parul. Se spune de secole ca parul este un simbol al feminitatii si cele mai multe dintre noi ne dorim un par lung, frumos si sanatos.

Asta nu inseamna ca parul scurt nu este frumos sau ca el nu poate exprima la fel de multa feminitate si senzualitate precum cel lung.

ingrijirea parului

foto: par ciufulit, shutterstock

Cel mai important lucru este ca aspectul parului sa fie unul frumos, iar firul de par sa fie sanatos.
Zi de zi, fara sa ne dam seama si fara sa vrem acest lucru, ne supunem parul unor chinuri pe care nici macar nu le banuim.

1. Folosim prea multe produse

Pentru ca vrei ca parul tau sa arate mereu perfect, incerci sa folosesti cat mai multe produse de styling. Spray pentru fixare, spray pentru finisare, spray pentru volum, spray pentru stralucire, fixativ, ceara etc. Toate acestea sufoca firul de par si nu il lasa sa respire. Incearca sa reduci semnificativ numarul produselor de styling si sa iti lasi parul sa respire.

Citește și:

2. Il tinem prins prea mult timp

Este adevarat ca parul prins este ferit de impuritatile pe care le regasim in mediul inconjurator, dar la fel ca atunci cand il sufocam cu produse de styling, parul prins nu reuseste sa respire asa cum trebuie.

Imagineaza-ti cum ar fi sa fii tot timpul legata strans cu o sfoara si iti vei da seama cum se simte parul tau.

3. Folosim ustensile de aranjat in mod necorespunzator

Peria de par, placa si toate celelalte ustensile pe care le folosim atunci cand ne aranjam parul trebuie sa le utilizam asa cum trebuie. O data pe saptamana trebuie sa le curatam si sa le dezinfectam pentru ca ele stranag toate impuritatile aflate in parul nostru.

4. Uitam sa tundem varfurile

Varfurile despicate sunt unul dintre cele mai urate lucruri pe care il putem vedea la parul femeilor. Nu trebuie sa te tunzi o data pe luna, dar cel putin o data la trei luni trebuie sa faci o vizita la salon, acest lucru te va ajuta sa ai un par sanatos si ingrijit de fiecare data.

Citește și:

5. Ne spalam mereu cu acelasi sampon

Asa cum iti schimbi deodorantul sau pasta de dinti, asa trebuie sa iti schimbi si samponul. Nu poti sa folosesti acelasi sampon la nesfarsit pentru ca parul tau se va obisnui cu el si nu va mai avea niciun efect.

6. Il uscam la o temperatura prea mare

Poate ca adesea ne grabim, suntem obosite sau gasim orice alt motiv pentru care ne uscam parul la o temperatura mult prea mare provocand astfel arderea firelor de par si degradarea excesiva. Uscatorul de par trebuie tinut la 20 cm distanta de firele de par, iar temperatura trebuie sa fie potrivita.

foto prima pagina: femeie frumoasa, shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
23 Iunie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.