Setari Cookie-uri

Cum ne demachiem?

Am invatat cu timpul cum sa ne realizam un make-up ca la carte fara ajutorul specialistilor, ce culori ne avantajeaza sau cum sa ne ascundem defectele prin machiaj. Putem chiar sa ne retusam aspectul in graba uitandu-ne in oglinda retrovizoare a masinii sau in oglinda prafuita a liftului. Totusi, daca devenim din ce in ce mai pricepute in privinta aplicarii fardurilor trebuie sa fim cel putin la fel de bine "instruite" si in privinta demachierii. Iata asadar cateva sfaturi pentru o demachiere perfecta si rapida.

Am invatat cu timpul cum sa ne realizam un make-up ca la carte fara ajutorul specialistilor, ce culori ne avantajeaza sau cum sa ne ascundem defectele prin machiaj. Putem chiar sa ne retusam aspectul in graba uitandu-ne in oglinda retrovizoare a masinii sau in oglinda prafuita a liftului. Totusi, daca devenim din ce in ce mai pricepute in privinta aplicarii fardurilor trebuie sa fim cel putin la fel de bine “instruite” si in privinta demachierii. Iata asadar cateva sfaturi pentru o demachiere perfecta si rapida.

1.In primul rand ceea ce trebuie stiut este faptul ca demachierea nu se impune doar atunci cand te-ai machiat in prealabil ci si atunci cand tenul a fost neatins de farduri toata ziua. Asta pentru ca, procesul de demachiere nu consta doar in indepartarea produselor de make-up ci si in curatarea tenului in profunzime, eliminarea impuritatilor, a prafului si a tuturor celorlalti factori care pot actiona negativ asupra pielii. Nu uita deci sa te demachiezi cu grija si eventual sa aplici si o crema hidratanta in fiecare seara!

2.Daca te-ai obisnuit sa te speli cu sapun in loc de demachierea recomandabila cu produse special destinate acestei actiuni, macar alege un sapun sau o lotiune pentru bebelusi. Sapunul bazic si alcoolul continut de anumite produse nu fac decat sa usuce in exces pielea, iritand-o. Uneori elementele ce stau in compozitia sapunul inhiba producerea de substante naturale care contribuie la mentinerea sanatatii tenului si de aceea merita sa te gandesti de doua ori inainte de a decide folosirea exclusiva a sapunului pentru demachiere.

3.Demachierea trebuie sa se faca prin miscari circulare, blande cu ajutorul unor tampoane sau discuri speciale. Sensul in care se realizeaza demachierea este extrem de important pentru ca niste miscari superficiale ascendente sau descendente nu vor garanta curatarea perfecta. In schimb, atunci cand se “deseneaza” cercuri mici pe fata creste probabilitatea curatarii exacte pentru ca produsul demachiant patrunde mult mai bine in porii care ar putea pastra impuritatile acumulate. In plus, chiar daca folosirea acestora este mult mai comoda adesea este de preferat sa nu se utilizeze prea des servetelele demachiante care au efecte mai degraba “de moment”, in sensul ca ele curata doar aparent fara a interveni si in hidratarea benefica a pielii.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Mai 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.