Setari Cookie-uri

4 sfaturi simple. Cum sa devii regina frumusetii in aceasta toamna

Toamna iti aduce o serie de provocari pentru sanatatea si frumuseata ta!

Schimbarea anotimpurilor lasa intotdeauna o puternica amprenta asupra sanatatii si frumusetii noastre, iar toamna vine la pachet cu o serie de provocari pe care nu le putem ignora. Iata ce trebuie sa faci pentru a trece cu bine de lunile de toamna si pentru a ramane mereu la fel de frumoasa ca-n cele mai stralucitoare zile de vara:

Ai grija de parul tau

Un par frumos este cea mai buna carte de vizita pentru o femeie fermecatoare, de aceea trebuie sa ai mare grija de el. Schimbarea anotimpului se resimte in volumul de par care cade, insa acest lucru este perfect normal si natural, conform unui studiu publicat in Revista de Dermatologie din SUA, citat de publicatia online de sanatate selfgrowth.com. De mare ajutor in astfel de situatii este uleiul de masline, cel mai simplu si la indemana tratament la care poti apela. Unge parul inainte de baie cu ulei de masline si spala-l dupa 20 de minute sau chiar o jumatate de ora. Rezultatul? Un par matasos si rezistent, cu efort minim.

Citește și:

ingrijire par

Lasa-ti pielea pe mainile specialistilor

Dupa o vara calduroasa, pielea ta este uscata si are nevoie de extra hidratare. Poti prepara o masca hidratanta de sezon din doua-trei linguri de dovleac fiert si o lingurita de miere pentru a oferi tenului aportul necesar de antioxidanti si vitamina A si C. O atentie desosebita ar trebui sa acorzi si afectiunilor pielii; acestea pot indica o perturbare a functiilor organismului. In acest caz, uita de creme si masti si apeleaza la ajutorul unui specialist. Un dermatolog bun va merge pana in panzele albe ca sa afle care este cauza problemei pielii tale. Cum face asta? Firesc este, asa cum aflam de pe Hilmi Medical Center, ca medicul sa discute cu pacientul despre istoricul bolilor si a antecedentelor acestora. Abia apoi, are loc un consult general, in urma caruia se va stabili un plan de tratament. Medicii dermatologi se ocupa astazi de probleme dintre cele mai diverse: consultatii si tratamente dermato-venerologice, chirurgie dermatologica si tratamente dermato-estetice, asa ca sigur se poate gasi o solutie pentru pielea ta.

Citește și:

ingrijire piele

Ajuta ochii sa zambeasca

Ochii injectati sau obositi pot fi rezultatul mai multor factori, precum bolile, oboseala, o dieta necorespunzatoare sau deshidratarea, conform publicatiei pentru sanatate medindia.net. Pentru a avea ochi luminosi si stralucitori aplica pe pleoape, in fiecare dimineata, timp de 4-5 minute, cate o compresa cu lapte rece. In plus, nu folosi pentru ochi demachiant pentru fata sau lotiune tonica, ci doar produse speciale pentru zona ochilor. Daca ai ochii umflati aplica timp de 10-15 minute cate o compresa cu infuzie de ceai negru.

ochi

Ingrijeste-ti mainile si unghiile

Dupa ce te speli, foloseste intotdeauna crema de maini. Seara, inainte de culcare, aplica un strat subtire de crema de maini pe baza de glicerina; aceasta contribuie la regenerarea in profunzime a pielii. Acorda mare atentie si unghiilor: amesteca doua lingurite de ulei de susan cu ulei de arbore de ceai si aplica pe unghii compozitia obtinuta pentru a indeparta bacteriile daunatoare. Cand spunem maini nu ne gandim automat si la brate, dar adevarul este ca, dupa o varsta, ar trebui sa ne ingrijoreze si aspectul acestora. Daca simti ca ti-ai pierdut tonusul muscular, fa gimnastica in mod regulat si maseaza-ti bratele dupa fiecare baie, cu ulei de masline sau de migdale.

Citește și:

ingrijire maini

Vizionare placuta


Kudika
15 Octombrie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.