Setari Cookie-uri

6 trucuri care te ajuta sa scapi de cearcane

Ochii sunt mult mai vizibili si mai frumosi daca si zona din jurul lor este in deplina stare de sanatate.

Cea mai expresiva parte a figurii este reprezentata de ochi. Nu degeaba li se mai spune “oglinda sufletului”. Ochii sunt mult mai vizibili si mai frumosi daca si zona din jurul lor este in deplina stare de sanatate si lipsita de probleme. Insa stresul si agitatia vietii de zi cu zi isi lasa amprenta asupra intregului organism si, implicit, si asupra zonei sensibile perioculare, ducand la aparitia nedorita a cearcanelor. Acestea pot indica existenta unor probleme ascunse de sanatate sau pot sugera oboseala excesiva, somn insuficient, timp prelungit petrecut in fata unui ecran sau chiar o dieta nesanatoasa. Insa deseori pot aparea independent de orice alti factori, varsta, gen sau rasa. Tegumentul din zona ochilor este destul de subtire si delicat si necesita o ingrijire atenta, pentru a minimaliza aspectul nesanatos al cearcanelor. Iata ce poti sa faci in legatura cu acest lucru.

Citește și:

cearcane Foto: Larz Zahner, Shutterstock

Cele mai bune metode pentru a scapa de cearcane

1. Mananca sanatos

Axeaza-ti dieta pe fructele si legumele de sezon, salate, produse lactate, leguminoase si cereale, care iti asigura necesaul optim de vitamine A, C si E. Renunta la excesul de sare, intrucat sarea provoaca edem periocular si aciditate. Evita sa te scarpini prea mult in zona ochilor, incearca in schimb sa masezi cu miscari usoare zona pruriginoasa. In plus, pentru minimalizarea “ochilor de panda” este recomandata renuntarea cat mai rapida la fumat si reducerea consumului de cofeina.

2. Hidrateaza-te corect

Cea mai simpla si de efect solutie pentru majoritatea problemelor pielii este consumul adecvat de apa. Apa este un agent eficient de racire a organismului, cu importante alte efecte benefice. Este indispensabila vietii si sanatatii. ar trebui sa consumi 10-11 pahare de apa pe zi pentru a-ti mentine hidratarea oprima a pielii si un pH normal al corpului. In plus, consumul optim de apa mentine fermitatea tegumentului si aspectul sanatos si plin de vitalitate.

Citește și:

3. Dormi suficient

Odihna si somnul joaca un rol important in vietile noastre. Pentru a fi in forma si lipsiti de stres, avem nevoie de 7-8 ore de somn odihnitor pe noapte. Daca te odihnesti suficient, atunci tii la distanta o serie de neplaceri, printre care si aparitia nedorita a cearcanelor. In plus, un somn odihnitor te scapa si de edemele din jurul ochilor (“ochii umflati”). Ai grija ca seara sa iti indepartezi in mod corect machiajul, mai ales in zona sensibila peroculara, aplicand produse delicate specifice acestei zone.

4. Foloseste pliculete de ceai

Pliculetele de ceai se gasesc in fiecare camara. Daca acestea contin ceai verde, atunci sunt bogate in antioxidanti si cafeina si reduc retentia fluidelor in jurul ochilor, contractand vasele mici de sange. La fel de eficiente sunt si pliculetele cu plante medicinale, cum ar fi musetelul, care are proprietati antiinflamatorii benefice pentru pielea sensibila.

Citește și:

5. Uleiul de migdale sau cocos

Uleiurile naturale contin cantitati mari de vitamina E. in special uleiurile d emigdale sau cocos intretin supletea si fermitatea tegumentului, prevenind aparitia liniilor fine si a ridurilor, hidratand pielea in profunzime. Se aplica prin masaj usor cu ajutorul degetelor, timp de 5 minute, o data pe zi. In timp, vei observa o reducere in dimensiune si intensitate a cearcanelor. In plus, aceste uleiuri promoveaza cresterea si aspectul sanatos al genelor, prin urmare rasfata-le periodic cu un masaj delicat cu ulei de cocos si migdale.

6. Cartoful sau rosia crude

Proprietatea de albire natura a a cartofului crud este cunoscuta inca din cele mai vechi timpuri, asa ca acesta este un remediu natural indicat in estomparea cearcanelor si ochilor umflati. Rosiile reprezinta o alternativa la fel de eficienta, mai ales daca se prepara o pasta cu suc de lamaie, care se aplica prin masaj usor la nivelul zonei perioculare. Aplica zilnic si lasa sa actioneze cel putin 15 minute, iar in cateva saptamani vei observa diferenta.

Citește și:

Foto prima pagina: Vladimir Gjorgiev, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
25 Ianuarie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.