Setari Cookie-uri

Make-up-ul pentru femei: incredere, atitudine, putere

Make-up-ul este despre incredere in sine, curaj si atitudinea indrazneata care o face pe femeie sa se simta bine in relatia cu ceilalti.

make-up femei

Conform studiului calitativ realizat in luna decembrie de Exact Cercetare si Consultanta, cu femei avand varsta cuprinsa intre 18-39 de ani, make-up-ul este despre incredere in sine, curaj si atitudinea indrazneata care o face pe femeie sa se simta bine in relatia cu ceilalti – “atunci cand te simti bine in pielea ta, acest lucru se reflecta in comportament, in modul in care interactionezi si comunici cu ceilalti” (femeie, 28 de ani).

“Cu ajutorul make-up-ului, femeia isi scoate in evidenta feminitatea, devenind astfel senzuala, atragatoare. Insa ea nu este doar fermecatoare. Este, mai presus de toate, libera. Prin combinatiile de culori si elemente, isi poate exprima sentimentele si starea de spirit, look-ul si atitudinea sa putand fi astfel mereu in concordanta cu ceea ce simte si traieste”, afirma Lacramioara Login, Director General Exact Cercetare si Consultanta.

Participantele la studiu considera ca make-up-ul, prin capacitatea de a corecta imperfectiunile si de a evidentia anumite trasaturi, are un cuvant greu de spus in ceea ce priveste imbunatatirea aspectului fizic. Este, de asemenea, un instrument care vorbeste despre stil, confera stralucire si impune respect prin comunicarea autenticitatii si increderii in propria persoana.

Acestea sunt insa constiente si in legatura cu riscurile la care se supun atunci cand aleg sa utilizeze produse de make-up: iritatii ale pielii si ochilor, grabirea procesului de imbatranire etc.

In cadrul studiului, au fost identificate mai multe stiluri de make-up:

1. Stilul natural - este utilizat numai pentru a ascunde anumite mici imperfectiuni, accentul fiind pus pe frumusetea naturala. Se apeleaza la fond de ten sau anticearcan, iar cateodata la fard pentru pleoape. Acest stil li se potriveste femeilor care nu sunt adeptele unui machiaj puternic.

Citește și:

2. Stilul business - unul simplu, ce trebuie sa inspire incredere si siguranta. De obicei, este aplicat dimineata, inainte de serviciu si se limiteaza la fond de ten, mascara, fard de pleoape si ruj sau gloss.

3. Stilul “sunt frumoasa si ma mandresc cu asta” – caracteristic femeilor care isi pun in evidenta frumusetea, asigurandu-se ca se bucura de admiratia celor din jur. Este un stil abordat de regula cu ocazia iesirilor in oras. Este utilizat de femeile care pun pret pe infatisarea lor, sunt moderne, active si adora sa interactioneze cu oamenii. Folosesc fond de ten, anticearcan, pudra, fard de obraz, fard pentru pleoape, tus, mascara, ruj.

4. Stilul independent - abordat de femeile carora le place sa combine stiluri, care nu se tem sa incerce ceea ce este nou. Nu au nevoie de vreo ocazie speciala pentru a se simti libere si incearca sa-si creeze propriul stil in tot ceea ce fac. Sunt femei fara limite atunci cand vine vorba de dinamism si de petrecerea timpului liber in maniere inedite. Folosesc fond de ten, fard de obraz, fard pentru pleoape, creion dermatograf, mascara si ruj.

Citește și:

Studiul calitativ a fost realizat de Exact Cercetare si Consultanta prin intermediul a 4 Focus Grupuri, la care au participat femei cu varsta cuprinsa intre 18-39 de ani. Focus Grupurile au avut loc in Bucuresti, in intervalul 14-18 decembrie 2015.

Vizionare placuta


Kudika
3 Februarie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.