Setari Cookie-uri

Vine sezonul lor! Tu ti-ai pregatit picioarele pentru balerini si sandale?

Tu cum iti pregatesti picioarele pentru sezonul cald?

La Scarpa

Felul in care arata picioarele noastre are o importanta deosebita pentru impresia pe care o lasam oamenilor cu care intram zi de zi in contact. Mainile si picioarele sunt cele pe care ne cad prima data privirile atunci cand analizam o femeie, si, indiferent ca poarta o tinuta luxoasa de la un brand extrem de scump, daca are manichiura si pedichiura neingrijite, aspectul sau general este ruinat.

Desi noi credem ca machiajul, parul sau hainele sunt cele care ne pun in valoare atunci cand iesim la o intalnire, se pare ca barbatii acorda extrem de multa atentie felului in care arata picioarele noastre. O analiza asupra modului in care ne judeca barbatii la prima vedere a relevat faptul ca picioarele neingrijite sunt un adevarat semnal de alarma pentru ei.

Ce pantofi purtam in lunile de primavara si vara

picioare

olivastore@instagram

Cand vine vorba despre incaltamintea pentru primavara, balerinii sunt cea mai inspirata alegere. Ei sunt un must-have in garderoba oricarei femei si ne pot scoate din incurcatura atunci cand vremea capricioasa, specifica primaverii, ne da batai de cap.

Citește și:

Balerinii se numara printre cele mai populare tipuri de incaltaminte si, desi nu toate avem in dulap pantofi stilleto sau tenisi, cu siguranta detinem cel putin o pereche de balerini. In magazinul La Scarpa poti gasi mai multe modele feminine si elegante, potrivite pentru numeroase outfituri. Faptul ca sunt comozi si se imbina armonios la mai multe tipuri de tinute – jeansi, pantaloni office, rochite vaporoase – sunt doar doua dintre motivele pentru care balerinii sunt indispensabili oricarei femei.

Poti purta balerini si in timpul verii, insa in acest anotimp, cand temperaturile trec de 30 de grade, ideale raman totusi sandalele si sabotii. Doua perechi de sandale, una casual si una eleganta, ar trebui sa fie nelipsite din dulapul tau in timpul verii. Slapii sunt acceptati doar la plaja! Oricat de comozi ti se par, acest tip de incaltaminte trebuie pastrat doar pentru zilele pe care le petreci la mare si sunt considerati un faux-pas in alte imprejurari!

Citește și:

Cum ne pregatim picioarele pentru sezonul cald

La Scarpa

Dupa o iarna lunga in care picioarele noastre au stat ascunse in incaltaminte, incepand cu luna martie va trebui sa ne rezervam timp pentru ingrijirea lor mai atenta. Unghiile, dar si pielea piciorului trebuie sa aiba un aspect impecabil atunci cand purtam balerini si sandale.

Daca preferi sa te lasi pe mainile unei pedichiuriste, alege cu mare grija un salon. Nu te ghida doar dupa pretul cel mai mic, deoarece acest lucru s-ar putea sa te coste mult mai mult pe viitor. Ustensilele folosite pentru pedichiura au o multime de bacterii, iar pentru a te asigura ca cele de pe picioarele clientelor anterioare nu ajung la tine, trebuie sa fii atenta la normele de igiena din salonul respectiv. Micozele, negii, stafilococul auriu sunt doar trei dintre pericolele care te pandesc daca mergi la un salon unde instrumentele nu sunt corect dezinfectate.

Citește și:

Daca ai optat pentru o pedichiura home-made, incepe prin a face o baie lunga pentru ca pielea aspra de pe talpi sa se inmoaie. Este preferabil sa adaugi si sare de mare in apa de baie. Cu ajutorul pietrei ponce, a unei pile mari, pentru talpi, sau cu o perie aspra, freaca energic picioarele pentru a indeparta celulele moarte, cele care dau un aspect inestetic piciorului. Dupa piatra ponce, urmeaza pila fina, folosita pentru indepartarea tuturor ramasitelor de celule moarte la care piatra nu a ajuns.

Acorda atentie si partii superioare a piciorului, cea care se vede cel mai bine cand porti balerini. Pielea subtire de aici poate fi exfoliata cu ajutorul unui scrub gel, pe care il folosesti in mod curent la dus.

Cuticulele de la unghiile de la picioare nu trebuie taiate, pentru ca in acest caz nu faci decat sa le stimulezi cresterea. Cu o ustensila din lemn sau cauciuc, speciala pentru unghiile de la picioare, impinge cuticulele catre baza unghiei. Pileste unghiile atat in lateral, cat si pe suprafata lor, deoarece lacul aplicat pe ele va arata mult mai bine.

Citește și:

Odata ce aplici lacul de unghii acorda-i suficient timp pentru a se usca, preferabil o ora intreaga, asa incat sa fii sigura ca s-a fixat bine. Foloseste-te si de o baza pentru fixarea ojei sau de un spray pentru uscare rapida. In ceea ce priveste culorile, sfatul stilistului este sa nu optezi pentru nuante tipatoare in cazul unghiilor de la picioare. Pastelurile, nude-ul sau clasicul rosu rubiniu sunt culorile recomandate pentru pedichiura.

Picioare frumoase din martie pana in octombrie

ingrijire personala

feet_n_legs@instagram

Daca timpul nu iti permite sa mergi foarte des la salon si sa te rasfeti cu o pedichiura facuta de o profesionista, trebuie sa respecti cateva reguli de ingrijire a talpilor si picioarelor pentru ca ele sa arate bine intregul sezon.

Scrubul folosit in mod constant tine departe celulele moarte si iti mentine pielea fina. Hidratarea este esentiala pentru aspectul picioarelor. Foloseste in fiecare seara, dupa dus, o crema hidratanta pentru talpi si picioare. Un truc la indemana este vaselina cosmetica, pusa in strat generos pe picior, acoperita cu sosete si lasata sa actioneze peste noapte.

Citește și:

Cel putin o data pe saptamana taie unghiile, pileste-le si nu mai aplica lac pentru a le lasa sa respire. Poti aplica putin ulei de argan pe unghii pentru a le intari si pentru a evita ruperea lor.

Tu cum iti pregatesti picioarele pentru sezonul cald? Ai un ritual de frumusete legat de ingrijirea lor?

Sursa foto: creativecommons.org, Instagram

Vizionare placuta


Kudika
21 Martie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.