Setari Cookie-uri

Cum sa-ti faci acasa un tratament ca la salonul de infrumusetare, dar de 3 ori mai ieftin

Tenul nostru a suferit o iarna intreaga de pe urma frigului, a vantului si a aerului uscat din interior, iar primavara are nevoie de cateva tratamente menite sa-i redea elasticitatea si frumusetea.

tratamente pentru ten

Tenul nostru a suferit o iarna intreaga de pe urma frigului, a vantului si a aerului uscat din interior, iar primavara are nevoie de cateva tratamente menite sa-i redea elasticitatea si frumusetea. Nu trebuie sa cheltui sume prea mari pe vizite la cosmetica - cu cateva ingrediente iti poti face acasa niste masti grozave pentru a-ti reimprospata tenul dupa sezonul rece.

Mastile facute in casa au efecte cu adevarat miraculoase si nu te costa deloc mult. Apeleaza la masti pe baza de uleiuri esentiale, care iti vor hidrata tenul si il vor face mai moale si mai fin. Studiile au demonstrat deja efectul benefic pe care il au uleiurile esentiale in aromaterapie si in tratarea anxietatii si a stresului, insa ele au si efecte cosmetice deosebite.

Dar ele nu sunt recomandate doar pentru pentru tratamente cosmetice, ci si pentru purificarea aerului din casa si pentru alungarea energiilor negative. Este extrem de important ca uleiurile esentiale sa fie naturale 100%, precum cele de pe acest site, pentru a te bucura cu adevarat de efectele benefice ale plantelor.

Citește și:

Iata cateva masti home-made cu efecte spectaculoase asupra tenului tau:

Scapa de cosuri cu doar cateva ingrediente

uleiuri esentiale pentru ten

Desi atunci cand auzim de uleiuri ultimul lucru care ne trece prin minte este vreun efect benefic asupra tenului gras, cu acnee, adevarul este ca unele dintre ele ne pot fi de mare ajutor. Potrivit jurnalistilor de la Huffington Post, uleiul din arbore de ceai te va scapa de cosuri, datorita proprietatilor sale antibacteriene. Cu ajutorul lui poti scapa de inestetica acnee, dar si de punctele negre.

Amesteca 3-4 picaturi de ulei esential din arbore de ceai cu o lingura de pudra de argila. Adauga apa pentru a obtine o pasta care poate fi intinsa pe fata. Aplica masca uniform pe toata fata si pe gat si las-o sa-si faca efectul pentru 20 de minute. Clateste cu apa calduta.

O alta masca ce te va ajuta sa scapi de acnee este una formata din 5 picaturi din ulei din arbore de ceai si un sfert de pahar de iaurt. Aplica acest amestec pe fata, las-o sa actioneze timp de 15-20 de minute si clateste-o cu apa calduta.

Citește și:

Hidratare in profunzime si un ten fin fara un tratament scump

tratament de infrumusetare

Cu totii stim ca trebuie sa consumam cel putin 2 litri de apa pe zi, insa putini dintre noi chiar aplica aceasta regula, mai ales pe timpul iernii. Asa se face ca primavara avem tenul uscat si avem mare nevoie de un tratament care sa-l hidrateze in profunzime.

Fa-ti singura, acasa, o crema care iti va hrani tenul si va face sa dispara senzatia de uscat. Intr-un bol de mici dimensiuni, sau intr-o cescuta amesteca doua linguri dintr-o crema hidratanta clasica cu 3 picaturi de ulei de muscata, 3 picaturi de ulei de lemn de trandafir, 2 picaturi de ulei de cedru si 2 picaturi de ulei de palmarosa. Pune compozitia intr-un borcan si foloseste-o in fiecare zi, de doua ori. Vei vedea in scurt timp rezultatele.

Uleiurile esentiale estompeaza problemele tenului matur

uleiuri esentiale pentru ten

Tenul matur, care si-a pierdut elasticitatea si pe care si-au facut aparitia ridurile poate fi reimprospatat cu ajutorul mastilor ce contin uleiuri esentiale. Potrivit doctorului Josh Axe, specialist in medicina naturala si in nutritie, uleiul de jojoba, rozmarin, de tamaie si de lavanda sunt cele mai potrivite pentru a lupta impotriva imbratranirii tenului.

Amesteca o lingura de pudra de cacao, o banana facuta piure, o lingura de miere si patru picaturi de ulei esential de jojoba. Aplica aceasta masca si las-o sa actioneze timp de 25 de minute, apoi clateste cu apa calda. Fa-ti aceasta masca de doua ori pe saptamana, iar tenul tau va intineri la fiecare aplicare.
Incearca si o masca din doua linguri de miere la care adaugi 3 picaturi de ulei de rozmarin si 3 picaturi de lemn de trandafir. Aplica pe fata si las-o sa actioneze timp de 20 de minute.

Citește și:

Ia-ti adio de la petele maronii de pe chipul tau

tratament de infrumusetare
Acneea, unele iritatii si razele ultraviolete au lasat pe chipul tau pete maronii care nu prea vor sa dispara cu una, cu doua. Si pentru aceasta problema poti apela la uleiurile esentiale. Mai exact, cel de lamaie, un fruct recunoscut pentru capacitatea lui de deschidere a nuantei pielii.

Fa o masca dintr-o lingura de iaurt mai gras si 5 picaturi de ulei esential de lamaie. Aplic-o pe fata si las-o sa actioneze timp de 20 de minute. Daca petele sunt mai vechi si de mari dimensiuni va trebui sa aplici aceasta masca de mai multe ori pe saptamana, insa nu zilnic.

Un alt tratament benefic pentru estomparea petelor este cel alcatuit din doua linguri de ulei din lemn de santal, doua lingurite de apa de trandafir si o lingurita de suc de lamaie. Aplica acest amestec pe fata, lasa-l sa se usuce si apoi clateste-ti fata cu apa rece.

Tu obisnuiesti sa folosesti uleiuri esentiale? Care este preferatul tau? Scrie-ne in sectiunea de comentarii de mai jos!

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Aprilie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.