Setari Cookie-uri

Cele mai frecvente 5 greseli pe care le comit femeile in ingrijirea pielii

Orice femeie isi doreste o piele fara cusur, insa uneori ne distrugem aspectul pielii chiar noi insene prin greseli pe care le comitem aproape zilnic.

ingrijirea pielii

Un studiu derulat pe durata a 10 ani si citat de The Telegraph arata ca stilul de viata este cel mai important factor in ceea ce priveste aspectul pielii noastre si ca alegerile pe care le facem zilnic influenteaza modul in care arata pielea noastra. Desi putem uneori sa dam vina pe tipul tenului si mostenirea genetica, in general felul in care ne tratam corpul se va reflecta in aspectul lui. Iata, asadar, care sunt greselile pe care le comit cele mai multe femei in ceea ce priveste ingrijirea pielii.

1. Epilatul cu ceara, depilator sau aparat de ras

Epilatul este una dintre tehnicile de infrumusetare pe care multe femei o displac. Este greoaie, dureroasa, iar pielea se irita adesea de la ceara fierbinte, epilator sau aparat de ras. Una dintre cele mai mari neplaceri pe care le provoaca este foliculita, care se traduce prin fire de par crescute pe sub piele, puncte rosii dureroase sau puncte cu aspect acneic. Poti afla mai multe despre cauzele si tratamentele aceastei inestetice iritatii din acest articol despre foliculita.

Citește și:

Tehnicile de epilare au evoluat insa indeajuns de mult incat sa putem sa evitam instrumentele care ne pot dauna aspectului pielii. Epilarea definitiva prin tehnica luminii intens pulsate (IPL) este una dintre modalitatile de epilare care nu duce la dezvoltarea foliculitei, ci contribuie la tratarea ei.

epilarea cu ceara

2. Folosesti crema pentru protectie solara doar vara

Utilizarea unei creme de protectie solara este imperativa indiferent de anotimp si indiferent daca mergi la plaja sau la o plimbare prin parc. Ori de cate ori iesi din casa este nevoie sa aplici o crema de protectie. Un clip devenit viral vara trecuta arata care sunt efectele pe care le are soarele asupra pielii noastre si cat de mult ne poate ajuta o crema cu un factor de protectie ridicat.

Daca te-ai obisnuit deja sa utilizezi o astfel de crema cand stai la plaja, trebuie sa deprinzi si bunul obicei de a o folosi chiar si cand mergi la o plimbare, mai ales la nivelul chipului. Este de preferat sa o aplici cu 30 de minute inainte de expunerea la soare pentru ca ea sa intre bine in piele.

Citește și:

3. Nu folosesti produsele destinate tipului tau de ten

Probabil ai observat ca majoritatea cremelor sunt destinate unui anumit tip de ten – uscat, mixt, gras – insa daca nu tii de obicei cont de aceste specificatii, acest lucru poate sa se reflecte asupra sanatatii pielii tale. Este o greseala care poate duce la un aspect foarte uscat sau, din contra, foarte gras, al tenului. Identifica-ti tipul de ten si apoi ingrijeste-l conform cerintelor lui, folosind doar cosmetice special concepute pentru caracteristicile lui.

Cel mai raspandit tip de ten este cel mixt – cu aspect lucios pe frunte, nas si barbie si cu portiuni uscate in zona obrajilor. Pentru a identifica tipul tau de ten, noi iti recomandam sa consulti un specialist.

ingrijirea pielii

4. Folosesti aceeasi crema de mai mult timp

Multe femei au tendinta de a ramane loiale unei anumite creme, insa medicii dermatologi recomanda sa o schimbam atunci cand s-a terminat recipientul apoi sa revenim la ea dupa ce am mai folosit alt produs intre timp.

Tenul se obisnuieste cu ingredientele active ale lotiunii si nu mai raspunde la fel, asa incat efectele care te-au determinat sa ii ramai loiala nu mai sunt aceleasi dupa un timp indelungat de folosire.

Citește și:

5. Omiti sa urmaresti data de expirare

In cazul produselor cosmetice, nu este importanta data de expirare, ci perioada de valabilitate de dupa deschiderea recipientului. Multe dintre noi folosim mai mult decat ar fi recomandat unele creme si produse de machiaj pentru ca nu stim care este perioada lor de valabilitate.

Mascara si tusul lichid sunt unele dintre produsele de machiaj cu cea mai scurta perioada de valabilitate dupa deschidere – 3 luni. Pentru cremele hidratante (fata, corp, maini), cremele pentru ochi, cele pentru protectie solara si cele anti-acnee perioada de valabilitate este de un an, aceeasi ca si in cazul fondului de ten. Parfumul, oja si produsele pentru par pot fi folosite timp de doi ani de la data desfacerii recipientului, potrivit lifehacker.com.

ingrijire

Tu comiti vreuna dintre aceste greseli? Stiai despre ele?

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Mai 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.