Setari Cookie-uri

Frumusetea naturala

Noi, femeile, ne-am dorit intotdeauna sa fim frumoase si, de ce sa nu recunoastem, dedicam mare parte din timp acestei preocupari. Ne dorim sa fim frumoase in special pentru ceilalti, pentru persoana pe care o iubim, dar mai ales sa fim frumoase pentru noi insine, pentru a atinge acea siguranta emotionala care ne face sa fim multumite de propria persoana.

si in tratamentul iritatiilor sau in vindecarea leziunilor.

Rosia-remediu revigorant

Pana si banala rosie isi gaseste utilitatea in ingrijirea tenului nostru. Ea este un foarte bun remediu pentru a scapa de ochii umflati sau de cearcanele inestetice cu care ne alegem dupa o noapte intreaga de distractie. Daca vreti sa fiti la fel de proaspete a doua zi, taiati cate o felie de rosie si aplicati-o pe ambele pleoape. Efectul revigorant al aceste legume se va simti imediat si, dupa numai 20 de minute, veti scapa de probleme.

Pentru tenul gras

Argila poate avea efecte aproape miraculoase in ingrijirea tenului, mai ales in cazul celui gras sau mixt. O masca cu argila poate fi preparata foarte usor si este la indemana oricui, ea absorbind rapid sebumul si astfel inlaturand toate celelalte probleme legate de tenurile grase cum ar fi porii dilatati, cosurile si luciul inestetic al fetei. Ea poate fi combinata cu diferite sucuri astringente, sau pentru tenurile uscate, cu ulei de masline.

Curatare perfecta

O masca de tarate de grau poate fi solutia ideala pentru un gomaj care sa curete eficient tenul de celule moarte, de sebum si de alte impuritati care dauneaza atat de mult. Ea poate fi aplicata doar in combinatie cu putina apa fierbinte si lasata sa actioneze aproximativ un sfert de ora sau 20 de minute, dar in amestecul de tarate pot fi adaugate si galbenusuri de ou, lapte, suc de castraveti, sau chiar infuzie din frunze de patrunjel. Aceasta din urma are un efect puternic de curatare si de tonifiere a fetei completand rezultatele benefice ale mastii de tarate.

Sa nu uitam parul

Produsele naturale pot fi folosite si pentru ingrijirea parului nu doar a tenului sau a corpului. Ingredientul de baza in acest caz este oul. Galbenusul de ou poate fi folosit pur si simplu exact ca un sampon fara a se aplica pe par in combinatie cu alte ingrediente, acesta hranind firul de par si oferindu-i stralucire si suplete. Galbenusul de ou este foarte eficient si in combaterea caderii parului, insa in combinatie cu emulsii sau lotiuni speciale cum ar fi cele cu extract de mesteacan si cu ulei de ricin.

Un articol de Daria

Sursa: Healthy.ro


Citeste si alte articole pe Healthy!

Cum sa alegi sexul copilului


Tu ce pastile iei?

Colesterolul, un rau necesar
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Noiembrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.