Setari Cookie-uri

Cum opresc timpul?

Frumusetea este fara indoiala una dintre cele mai importante calitati ale unei femei iar istoria omenirii este o marturie clara in acest sens

Frumusetea este fara indoiala una dintre cele mai importante calitati ale unei femei iar istoria omenirii este o marturie clara in acest sens. In numele frumusetii oamenii au creat zeitati, care deloc surprinzator sunt probabil cele mai cunoscute, au inventat ritualuri, si-au pus inteligenta in slujba frumusetii pentru a-i descoperi secretele, au pornit razboaie in numele frumusetii si au creat impresionante opere de arta subjugati fiind de frumusete. Oamenii au fost preocupati intotdeauna de oprirea timpului si nu neaparat din cauza ca se temeau de moarte, care nu de putine ori a fost interpretata ca o alta nastere, un fenomen firesc si inevitabil, ci de teama de a nu-si pierde fragezimea, prospetimea tineretii, aspect mult mai dureros al scurgerii timpului.

Fugit irreparabile tempus

Aspiratia spre tinerete fara batranete depaseste dezideratul nemuririi, al vietii fara de moarte, pentru ca de fapt nemurirea presupune tineretea, o include in mentalitatea noastra. Cine isi doreste sa fie un nemuritor batran?

Raspundeti sincer, ce ati prefera: sa traiti o eternitate captivi intr-un trup garbovit dar bucurandu-va de beneficiile unui intelect superior sau ati alege o viata de o durata medie, in care vitalitatea, supletea corpului, stralucirea pielii, perfectiunea contururilor sa se conserve de la sine, fara eforturi deosebite, asa cum se intampla la varste fragede?

Ritualul de infrumusetare nu este nicidecum o inventie a epocii moderne, insa daca inainte era rezervat categoriilor sociale favorizate acum avem cu toate acces deplin la acesta. Si daca inainte conditiile nu erau tocmai favorabile, acum avem toate inlesnirile necesare pentru ca acest ritual sa fie nu numai util dar mai ales placut. Ca sa nu mai vorbim de rezultatele care sporesc increderea si stima de sine.

Uneori recurgem la scuze intelectuale pentru a motiva faptul ca ne-am cam neglijat in ultima perioada, alteori ne spunem ca nu frumusetea este cea care conteaza cel mai mult, insa haideti sa fim sincere: frumusetea conteaza! Si ne-o dorim cu totii.

Traieste-ti timpul, nu il risipi

Daca vreti cu adevarat sa opriti timpul trebuie sa va acordati timp, sa il investiti in voi si in ingrijirea voastra. Frumusetea surprinde poate mai bine decat orice alt concept cele doua laturi inseparabile ale realitatii: trairea obiectiva si trairea subiectiva.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Martie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.