Setari Cookie-uri

Retete naturiste cu lapte

Produs de baza in alimentatia noastra, laptele poate fi folosit si pentru ingrijirea externa a organismului. Cleopatra i-a atribuit laptelui titlul de secret al frumusetii folosindu-l pentru a-si pastra pielea fina si alba. Se pare ca baile regulate in lapte de camila aveau un efect exfoliant, hidratant si de albire asupra pielii acesteia.

2. Reteta de baie cu lapte si miere

Pentru aceasta reteta ai nevoie de o cana de miere de albine, 2 cani de lapte, o jumatate de cana de sare de mare, 3 lingurite de bicarbonat de sodiu si o cana de apa fierbinte. Amesteca mai intai mierea cu apa fierbinte invartind pana cand se topeste . Adauga apoi laptele si amesteca bine. Intre timp potriveste-ti apa pentru baie si adauga in vana sarea de mare si bicarbonatul de sodiu lasand apa sa curga peste ele. Spre final adauga amestecul de lapte si miere.

3. Body scrub cu lapte si migdale

Numai bun pentru a-ti curate pielea afectata de frigul toamnei, acest scrub se dovedeste a fi o alternativa eficienta la produsele din comert. Ingredientele necesare sunt: 2/3 cana de migdale macinate, 1/3 cana de fulgi de ovaz macinati, o lingurita de plante aromatice macinate (menta, lavanda, musetel etc.), lapte (atat cat sa transforme totul in pasta) si uleiuri esentiale dupa preferinta (uleiurile sunt optionale).

Ingredientele uscate se amesteca intr-un blender pana se sfarama si se amesteca foarte bine. Pune amestecul intr-un bol si adauga laptele necesar pentru a obtine o pasta. Foloseste scrub-ul masand usor pielea cu miscari circulare.

4. Lotiune de corp cu lapte

Recomandata mai ales pentru calmarea pielii iritate sau arse de soare, aceasta lotiune va ajuta pielea sa se regenereze. Ingredientele necesare pentru aceasta reteta sunt: 2 lingurite de miere de albine, o jumatate de cana de flori uscate de musetel, 4 lingurite de germeni de grau si o jumatate de cana de lapte integral.

Fierbe la foc mic o cana de apa in care ai adaugat musetelul, lasa sa se evaporeze cam jumatate din cantitate si strecoara ceaiul concentrat de musetel. Incalzeste laptele si adauga treptat ceaiul de musetel (dupa ce acesta s-a racorit) amestecand continuu. Adauga cele 2 lingurite de miere si germenii de grau si toarna amestecul intr-un vas etans. Aplica lichidul pe un disc demachiant si tamponeaza usor zona afectata. Lotiunea se pastreaza la rece pentru cel mult o saptamana.

5. Curatarea tenului cu lapte

Una dintre cele mai usoare dar si foarte eficiente modalitati de a utiliza laptele pentru curatarea si hidratarea tenului e sa iti speli fata cu acesta. Fie ca iti umezesti degetele cu lapte si apoi il intinzi pe fata, fie ca folosesti un disc demachiant, efectele benefice se vor simti imediat. Lasa laptele sa se usuce pe fata si indeparteaza-l dupa jumatate de ora cu apa calduta (fara sapun) daca simti ca e necesar.






Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Noiembrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.