Setari Cookie-uri

O, ce veste minunata: Ciocolata ajuta la pierderea in greutate

Consumul de ciocolata nu este doar un obicei placut, ci si unul extrem de sanatos.

Consumul de ciocolata nu este doar un obicei placut, ci si unul extrem de sanatos, dupa cum arata un studiu comunicat in Romania de catre MediHelp International si partenerul sau strategic BUPA. Conform studiului publicat luna trecuta in jurnalul Archives of Internal Medicine, ciocolata este un factor important in procesul de slabire si mentinerea unei greutati corecte.

In raportul intitulat “Poate ciocolata sa te ajute sa slabesti?” cercetatorii BUPA au descoperit ca persoanele care mananca ciocolata regulat, cel putin de doua ori pe saptamana, au un indice de masa corporala mai scazut fata de cei care consuma ciocolata doar ocazional.

Foto: Shutterstock

Shweta Bahsin, nutritionist la BUPA Cromwell Hospital, declara: “Descoperirile din acest studiu sunt in contrast puternic cu asteptarile generale. Cu totii stim ca ciocolata este bogata in calorii care pot duce la cresterea in greutate. Totusi, cercetatorii au descoperit o legatura intre indicele scazut al masei corporale si consumul regulat de cicolata, fara informatii insa despre cantitatile ideale. Cercetatorii sustin ca aceste constatari se adauga la numarul tot mai mare de dovezi care sugereaza ca nu conteaza cat de mult mananci, ci conteaza ceea ce mananci. Ei cred ca ciocolata contine substante chimice care au un efect pozitiv asupra metabolismului nostru."

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Iunie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.