Setari Cookie-uri

Dieta post-sarbatori

Simti cum cozonacul s-a asezat direct pe aripioarele tale? Pui mana pe abdomenul tau si constati ca incepe sa semene cu o oala cu sarmale? Nu-i nimic! Doar o data pe an e Craciunul! Cred ca ai fost suficient de cuminte anul acesta incat Mosul sa iti permita sa mananci ce iti pofteste inima. Cu atat mai mult cu cat in sacul sau am gasit si urmatoarea cura de slabire cu rezultate garantate.

Cateva notiuni de nutritie pentru o dieta sanatoasa

Personajele principale in prezentarea noastra sunt glucidele, lipidele si proteinele. Acestea se gasesc in diferite procente in toate alimentele. Organismul uman are nevoie de ele pentru a-si asigura necesarul de energie zilnic. Problema apare in momentul in care corpul nostru (mai grijuliu de felul sau) face "provizii pentru zile negre". In acesta situatie, lipidele sunt transportate cu ajutorul glucidelor catre tesutul adipos. Si asa incepe drama noastra... Sa ne imaginam ca inamicii nostri sunt o glucida si o lipida. Ele doua se ajuta reciproc pentru a ajunge la tesutul adipos (modul in care are loc acest proces este mult prea complicat si irelevant in situatia de fata, poate ca il voi detalia imediat ce ma voi lamuri cum functioneaza). Important este ca glucidele fara lipide nu pot forma tesutul adipos (si nici lipidele fara glucide).

Dieta Divide et impera

Daca dusmanii nostri nu pot castiga batalia decat impreuna, nu ne ramane decat sa ii separam atunci cand suntem la dieta. Majoritatea dietelor se bazeaza pe acest principiu, cel mai celebru fiind regimul disociat. Nu vom vorbi insa despre acesta fiindca personal consider ca este dificil de urmat, poate chiar imposibil pentru o femeie ocupata care ajunge seara acasa infometata dupa o zi de munca neincetata. Insa, este bine de stiut ca iti poti alcatui o dieta personalizata in functie de stilul de viata si de personalitatea ta. Tot ceea ce trebuie sa stii este sa diferentiezi glucidele si lipidele in limbajul complicat al ambalajelor de pe produse. Glucidele se mai numesc si zaharuri. Se gasesc in fructe, paine, cereale, paste si in general, in tot ceea ce este dulce. Cand citesti glucoza, fructoza, galactoza sau alta denumire care ti se pare ca seamana izbitor cu acestea atunci trebuie sa stii ca ai in fata ta o glucida. Lipidele sunt grasimile. Ele se gasesc in carne (cu precadere cea de porc), lactate si evident in dulciuri (alaturi de glucide).

Dieta mult promisa

In general, dietele de slabire se bazeaza pe eliminarea lipidelor din alimentatie si pastrarea glucidelor. Tocmai de aceea regimul gasit in sacul lui Mos Craciun este atat de special� Oana Trifu
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Ianuarie 2006
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.