Setari Cookie-uri

Efectele adverse ale dietelor detoxifiante

Te pregatesti sa incepi o dieta detoxifianta? Uite aici care sunt adevaratele pericole

Dietele folosite pentru detoxifierea organismului sunt din ce in ce mai populare in randul femeilor, mai ales in randul femeilor tinere.

Aceste diete promit eliminarea toxinelor din organism si odata cu acestea pierderea in greutate intr-un mod cat mai sanatos posibil fara ca metabolismul sa ne fie afectat.
Ca orice dieta, si acestea au efectele lor negative, insa cele mai importante sunt efectele adverse pe care nu ni le spune nimeni.

foto suc proaspat sursa shutterstock

Deshidratare severa

Dietele pentru detoxifiere actioneaza ca un laxativ, iar pe termen lung pot duce la deshidratare severa. Chiar daca o dieta detoxifianta presupune un consum ridicat de lichide, organismul nostru retine mai multa apa decat in mod normal datorita cantitatii mici de calorii consumate.
Pot crea dependenta

Pentru ca in timpul unei diete detoxifiante se poate sa avem mai multa energie si sa ne simtim mai bine din mai multe puncte de vedere, vom vrea sa pastram aceasta stare pentru totdeauna, astfel ca vom deveni dependente de dieta lucru deloc bucurator pentru ca pot aparea probleme ale aparatului digestiv precum si alte probleme de sanatate mult mai grave.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 August 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.