Setari Cookie-uri

Cum putem slabi sanatos

O veche filosofie indiana sustine ca suntem ceea ce mancam.

Pentru ca atat starea noastra fizica, cat si sanatatea emotionala au stransa legatura cu alimentatia. De aici si importanta pe care este nevoie sa o acordam alimentelor pe care le consumam.

Atunci cand ne dorim sa slabim, este bine sa urmam o dieta personalizata, care sa tina cont de nevoile particulare ale corpului nostru.

Foto interior si prima pagina: slabire, Shutterstock

Reducerea greutatii corporale o putem realiza in mod controlat, printr-o alimentatie diversificata de la o zi la alta si adaptata in functie de rezultatele analizelor medicale. Ideea de baza a dietelor personalizate este aceea de a crea un echilibru in organism, prin consumarea tuturor tipurilor de nutrienti esentiali. Pierderea in greutate nu inseamna infometare sau restrictii fara noima’’, a afirmat dr. Vera Daghie, medic de familie specializat in nutritie.

Citește și:

Tot dr. Vera Daghie detaliaza: „Exista cateva tipuri de alimente care se regasesc in majoritatea dietelor personalizate, tocmai pentru ca sunt benefice organismului in cantitati si combinatii atent alese. Printre acestea, alimentele anti-imbatranire, care contin vitamine, precum morcovii, sparanghelul, telina, spanacul, sfecla rosie. De asemenea, alimentele care contin grasimi bune sunt nelipsite din meniu, chiar si in perioadele dietelor. Pestele, fructele oleaginoase precum nucile alunele si migdalele, uleiurile vegetale si produsele obtinute din uleiuri, precum margarina de noua generatie si maioneza sunt surse de grasimi nesaturate si esentiale de tipul Omega 3 și Omega 6, vitale organismului. Nu in ultimul rand, amintesc alimentele care au calorii negative, adica acele alimente care contin mai putine calorii decat cele consumate de organism pentru a le digera. Acestea sunt: ananasul, pepenele rosu, merele, grepfrutul, ardeiul iute. Asadar, secretul dietei personalizate este acela ca poti invata cum sa combini alimentele care contin nutrientii esentiali, astfel incat sa slabesti sanatos.’’

Citește și:

Nu uita: chiar si in perioada curelor de slabire, organismul are nevoie de toate grupele de nutrienti! Alimentatia potrivita este in stransa legatura cu sanatatea si starea de bine!

Ca o concluzie, dieta personalizata reprezinta un stil de viata echilibrat in concordanta cu tot ceea ce tine de "Eul" fiecaruia si de necesitatile organismului. Nu tineti diete dupa ureche doar pentru simplul fapt ca au functionat la alte persoane si nu uitati ca fiecare om este unic in toata complexitatea sa.

Vizionare placuta


Kudika
26 August 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.