Setari Cookie-uri

Practic: cum sa-ti faci machiajul buzelor

Se poarta buzele pline si senzuale. Insa, cu toate stim ca rujul nu rezista foarte mult pe buze deoarece sunt momente, precum servirea mesei, consumul de bauturi sau sarutul, in urma carora nuanta rujului scade in intensitate.

Se poarta buzele pline si senzuale. Insa, cu toate stim ca rujul nu rezista foarte mult pe buze deoarece sunt momente, precum servirea mesei, consumul de bauturi sau sarutul, in urma carora nuanta rujului scade in intensitate.

De aceea este important ca pentru un machiaj de durata al buzelor sa tinem cont de anumiti pasi care trebuie urmati astfel incat, chiar si dupa ore intregi de sarutari patimase sa avem inca buze seducatoare, frumos conturate.

1. Aplica baza de machiaj

Baza de machiaj are rolul de a pastra machiajul intact pe parcursul intregii zile. Pune pe varful degetului o cantitate foarte mica de crema si apoi intinde-o uniform pe intreaga suprafata a buzelor. Daca nu esti obisnuita sa o aplici cu degetul, poti folosi o pensula subtire, cu fire fine pentru a nu lasa urme.

Daca nu ai timp sa cureti pensula dupa intrebuintare, asigura-te ca are capac pentru a evita contactul acesteia cu praful.

Sfat: nu te zgarci la bani in ceea ce priveste baza de machiaj deoarece cu cat aceasta este mai buna, cu atat mai mult machiajul tau se va apropia de cel profesionist. Daca folosesti o baza de machiaj buna, calitatea fardului conteaza mai putin.

2. Creionul de buze

Creionul de buze ofera buzelor mai mult volum. In plus, acesta sutine rujul si nu il lasa sa patrunda in acele “santuri” mici de la exteriorul buzelor.

Foloseste un creion in nuante apropiate de nuanta rujului. Pentru inceput traseaza o linie subtire de-a lungul conturului natural al buzelor. Apoi, pentru o rezistenta si mai mare a machiajului, coloreaza buzele cu creion si in interiorul conturului, insa fara a depasi marginile desenate.

3. Ofera volum, accentuand centrul buzelor

Pentru volum, accentueaza centrul buzelor cu ajutorul unui creion mai deschis cu doua nuante decat cel pe care l-ai folosit pentru conturarea buzelor.

Deseneaza atat mijlocul buzei superioare, cat si pe cel al buzei inferioare, fara a ajunge in zona conturului. Este important ca dupa aplicare sa se poata observa diferenta de culoare dintre cele doua creioane de buze folosite.

4. Aplica rujul

Aplica un ruj mat pe intreaga suprafata a buzelor, incepand cu centrul buzelor si continuand catre extremitati.

Pentru zi alege sa folosesti rujuri in culori deschise, calde, naturale: nuante rose, crem, corai, bej, piersica.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Iulie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.