Setari Cookie-uri

7 secrete de frumusete

Un corp frumos se remarca prin sanatate si te ajuta sa te simti foarte bine in pielea ta. Petrece cat mai putin timp in fata oglinzii, uita de tratamentele costisitoare si afla din randurile de mai jos cateva secrete de frumusete utile, la indemana oricui:

Incearca masca pe baza de banane, mere si iaurt; se tine pe fata pana incepe sa se usuce, apoi tenul se spala cu apa calduta. Un alt remediu, masca pe baza de unt si lapte, aplicata pe zonele uscate ale fetei. Se lasa 20 de minute sa actioneze, apoi se spala cu apa rece. Masajul facial, are de asemena efecte benefice asupra tenului.

5. Combate acneea


Tenul predispus la acnee si iritatii este foarte sensibil, asadar trebuie ingrijit cu atentie. Indeparteaza cu foarte bine demachiantul; orice urma ramasa poate cauza aparitia cosurilor. Exfoliaza-ti fata cel putin o data pe saptamana; astfel vei inlatura si celulele moarte care duc la aparitia cosurilor. Cel mai important, fa o vizita la dermatolog pentru a stabili in amanunt problema cu care te confrunti.

6. Terapie pentru unghii frumoase


Aspectul mainilor si al unghiilor este foarte important pentru orice femeie. Crema este esentiala pentru hidratare, in special in anotimpul rece, cand piele este afectata de umezeala si frig. Sanatatea unghiilor este influentata si de alimentatie, asadar este indicata o dieta bogata in saruri minerale si calciu. De esemenea, uleiul de masline hidrateaza unghiile, previne decojirea si inmoaie cuticulele. Pentru unghiile galbene se recomanda sucul de lamaie.

7. Par stralucitor, sanatos


Stralucirea este calitatea definitorie a parului sanatos, cu un aspect ireprosabil. Iata cateva sfaturi pentru a obtine un par matasos, cat mai placut la atingere:

-Dupa fiecare spalare, clateste-l cu apa rece in care ai diluat in prealabil cateva linguri de otet;

-O data pe luna, spala parul cu ulei de masline caldut, acopera-l cu un prosop si lasa-l sa actioneze 30 de minute; aplica apoi sampon, balsam si la sfarsit lasa parul sa se usuce natural.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Octombrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.