Setari Cookie-uri

Practic: Machiajul ochilor pas cu pas

Machiajul a devenit o rutina pentru majoritatea femeilor care tin la aspectul fizic. Un machiaj frumos este unul ingrijit, elegant, deloc vulgar si potrivit momentului.

Machiajul a devenit o rutina pentru majoritatea femeilor care tin la aspectul fizic. Un machiaj frumos este unul ingrijit, elegant, deloc vulgar si potrivit momentului.

Iata pasii necesari pentru realizarea machiajului ochilor:

1. Primerul


Primerul pentru ochi actioneaza ca o baza si ofera intensitate umbrelor machiajului. Exista doua tipuri de primer: unul cu o baza mata si unul stralucitor, in culori sidefate. Cel stralucitor este perfect pentru un machiaj mai puternic deoarece va da un efect metalic.

Pentru o baza buna, aplica un strat subtire de primer pe intreaga suprafata a pleoapei cu ajutorul pensulei sau a degetului si asteapta un minut sa se usuce.

2. Creionul dermatograf

Folositi creion dermatograf deoarece defineste si incadreaza zona ochilor. Odata ce mascara este aplicata, creionul va da impresia de gene mai groase.

Tineti genele de pe pleoapa superioara cu ajutorul degetului aratator si duceti-le usor in spate. Fara nicio teama, aplicati creion dermatograf cremos exact sub zona genelor. Incepeti de la coltul exterior si indreptati-va usor catre coltul interior.

Aceasta este o zona foarte delicata. Nu apasati creionul, ci doar trasati o linie subtire cu ajutorul acestuia.

Aplicati apoi creion dermatograf si pe zona de deasupra genelor de pe pleoapa inferioara.

3. Eyeliner

Eyeliner-ul lichid transforma un machiaj simplu intr-unul elegant si confera ochiului o privire intensa, plina de farmec si mister.

Daca nu va este teama sa folositi eyeliner lichid, il puteti aplica direct, folosind pensula speciala insa, daca va tremura mana, folositi mai intai un creion dermatograf negru. Trasati o linie subtire de la coltul interior al ochiului catre cel exterior. Apoi puteti adauga eyeliner-ul peste linia trasata cu ajutorul creionului. Va fi mult mai usor de aplicat.

Puteti folosi si alte culori de eye liner, nu doar negru: alb, galben, albastru, maro, roz, rosu.

4. Machiajul cu culori

Daca nu va place sa folositi eyeliner, puteti incerca un machiaj mai colorat. Este indicat sa folositi machiaj compact sau pulbere si nu crema deoarece cel crema se strange foarte repede, stricand complet intregul machiaj al ochilor.

Aplicati o culoare sidefata, usor transparent pe intreaga suprafata a pleoapei superioare. Adaugati in zona exterioara o culoare usor mai inchisa pentru un aspect de smokey eyes. Incercati sa combinati culorile pentru un machiaj perfect.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Octombrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.