Setari Cookie-uri

Practic: coafura vintage in tendinte

Stilul vintage este un trend apreciat in mod deosebit nu doar in vestimentatie, ci si in materie de hairstyle. Consacrat deja pe catvalk gratie designerilor si stilistilor care l-au readus in atentie, acesta a devenit o moda si in randul vedetelor de la Hollywood.

Stilul vintage este un trend apreciat in mod deosebit nu doar in vestimentatie, ci si in materie de hairstyle. Consacrat deja pe catvalk gratie designerilor si stilistilor care l-au readus in atentie, acesta a devenit o moda si in randul vedetelor de la Hollywood. Scarlett Johansson, Natalie Portman, Kelly Osbourne, Marion Cotillard sau Charlize Theron sunt doar cateva dintre celebritatile care au adoptat coafurile vintage atat in viata de zi cu zi, cat si pe covorul rosu; pentru galerie foto click aici.

Caracterizat de onduleuri rafinate si naturalete, stilul vintage cucereste audienta gratie aspectului sofisticat, menit sa readuca in prezent timpurile de alta data. Potrivit atat parului scurt cat si celui lung, se potriveste foarte bine machiajului natural care pune in evidenta trasaturile fetei.

Printre cele mai apreciate coafuri de inspiratie vintage se numara tunsoarea bob cu accente sculpturale, buclele asimetrice care incadreaza fata sau cocul simplu, pus in valoare de onduleuri elegante. Acesta din urma a fost dintotdeauna la moda, o sursa de inspiratie nesecata pentru specialistii in domeniu.

Cocul confera un look modern, potrivit pentru orice ocazie. Iata un model de coafura combinata, formata din bucle lejere, volum si un coc neglijent rasucit. In realizarea acestei coafuri vintage vei avea nevoie de ondulator, agrafe si fixativ. Urmeaza cu atentie pasii descrisi aici si la final te vei bucura de o coafura incantatoare.

1. Onduleaza parul

Onduleaza parul partial, incepand cu bretonul. Alege suvite subtiri, aproximativ egale ca grosime si onduleaza-le la interior, astfel incat sa obtii volum de la radacina. Deseneaza o carare pe mijloc si aseaza buclele obtinute cu degetele. Pentru un aspect cat mai placut al coafurii, parul trebuie aiba un aspect voluminos, ondulat uniform.

2. Fixeaza buclele cu agrafe


Fixeaza buclele obtinute cu agrafe subtiri, perfect asortate nuantei parului. Incepe din crestetul capului si lasa varfurile rebele libere. Rasuceste parul intr-o coada pe o parte si prinde-l cu agrafe la baza gatului. Prinde o parte din suvitele laterale ramase libere si rasuceste coada intr-un coc lejer. Fixeaza-l foarte bine cu agrafe si elibereaza cateva suvite care sa incadreze fata.

Pentru detalii in plus, mai jos iti sta la dispozitie un filmulet explicativ:


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Ianuarie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.