Setari Cookie-uri

Controlul fluxului si al ciclului menstrual

Cum sa ne tinem in frau durerile si ciclul menstrual?

Problemele femeiesti ne dau batai de cap luna de luna: fie pentru ca ne doare spatele, fie ca ne dor ovarele, fie ca este fluxul prea abundent, fie ca se trezesc sa vina fix in cele mai nepotrivite momente.

Vrem sa mergem la mare, la munte sau in orice alt concediu, la nunta sau la o prima intalnire spectaculoasa fara a duce grija comportarii aparatului genital.

Inainte de toate, trebuie sa iti spun: daca ai nevoie urgenta ca menstruatia sa se incheie, atunci ia cate un plic de calciu solubil timp de doua zile si problema este ca si rezolvata.

O alta varianta ar fi fiola de vitamina K – isi face efectul in aproximativ 8 ore, insa nu se mai acorda fara prescriptie medicala, dat fiind faptul ca efectul sau coagulant iti poate pune in pericol sanatatea.

Iata cateva plante cu efecte miraculoase asupra ciclului menstrual si a menstruatiei:

Citește și:

Dong Quai („ginseng feminin”) – aceasta planta are un continut ridicat de fitoestrogeni. Efectele sale sunt: reglarea ciclului menstrual, reducerea efectelor sindromului premenstrual si ameliorarea simptomelor menopauzei.

Lemnul-lui-Avram este o planta cu actiune antiinflamatoare, ce favorizeaza secretia de progesteron si estrogen. Regleaza disfunctiile aparatului reproducator feminin si ajuta in diminuarea durerilor de sani si de ovare din timpul menstruatiei si la reglarea tuburarilor menstruale sau cele de menopauza.

Mugurii de zmeur au, de asemenea, rol in reglarea hormonala si cea a menstruatiei.

De altfel, foarte bune in tratarea problemelor femeiesti sunt si cretisoara (extractul de Alchemilla Vulgaris - prevenirea avorturilor spontane, reglarea tulburarilor menstruale si a celor de menopauza, evitarea sau calmarea hemoragiilor), salvia (actiune antiinflamatoare, antispastica si estrogenica) si traista ciobanului (actiune antihemoragica, vasoconstrictoare si antiinflamatoare). Acestea reduc semnificativ durerile menstruale si hemoragiile si calmeaza manifestarile sindromului premenstrual.

Citește și:

Iar dintre uleiurile esentiale, trebuie sa stii despre efectul benefic al uleiului esential de roinita (Trifolium pratense, planta cu efect reglator si de stabilizator psiho-emotional, dar are efecte benefice si asupra memoriei).

Vizionare placuta


Kudika
1 Mai 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.